Trabzonspor, Bursa'da da hakem kurbanı oldu. Bu sezon hakem hatalarından sayısız kez canı yanan bordo-mavili ekip dün de 1-0 önde oynarken, hatalı bir penaltı kararıyla beraberliğe düştü. Hakem Bülent Yıldırım, Bursasporlu Belluschi'nin 24. dakikada ceza sahasında kaleci Fatih Öztürk'le mücadelesinde kendini yere bırakmasına 'penaltı' çalarak karşılaşmanın gidişatını etkiledi. 

Puanlar heba oluyor 
Yıldırım, Bursaspor'un attığı 3. golden önce Fatih Atik'e yapılan faulü de 'es' geçerken, ikinci yarıda ceza sahasında Fernandao'nun eliyle buluşan topa da 'devam' kararı verdi. Trabzonspor'un daha önce de İstanbul'da 1-1 biten Başakşehir maçında uzatma dakikalarında Belkalem'in attığı gol Halis Özkahya tarafından 'faul' gerekçesiyle iptal edilmişti. Karabükspor deplasmanında ise bir penaltısı (Kumbela'nın eliyle kestiği top) Halis Özkahya tarafından verilmedi. Beşiktaş derbisinde de Mete Kalkavan, Sosa'nın Mehmet Ekici'ye yaptığı kırmızı kartlık faulde Sosa'yı atmayarak oyuna tesir etti. 

Avrupa'da da aynı kader 
Hakemlerden yana yüzü gülmeyen Fırtına, UEFA Avrupa Ligi'nde Legia Varşova ile hem içerde hem dışarda oynadığı iki grup maçını da bariz hakem hataları yüzünden kaybetti. Son olarak Varşova'da oynanan karşılaşmada Yatabare'nin attığı nizami gol ofsayt gerekçesiyle iptal edilmişti. Bordo-mavili yöneticiler, hakem hatalarının artık tahammül sınırını aştığını belirterek, daha dikkatli olunmasını istediler.