1928 yılında kurulan ve İrlanda'nın en köklü kulüplerinden olan Derry City, maçlarını 7 bin 700 kişilik Brandywell Stadyumu'nda oynuyor.

10 kez İrlanda Lig kupasını kazanan kulüp, 2 kez İrlanda Premier Lig şampiyonluğu, 5 kez İrlanda Kupası, bir kez de İrlanda 1. Lig şampiyonluğu elde etti. Toplam değeri yaklaşık 5 milyon TL olan Derry City kulübünün en değerli oyuncusu, 300 Bin Euro'luk değeriyle 31 yaşındaki İskoç Stewart Greacen. Greacen ayrıca takımdaki Kuzey İrlanda ve İrlandalı futbolcular dışındaki tek yabancı oyuncu olma özelliğini de elinde bulunduruyor.

EN GOLCÜ İSMİ PETERSON
Ocak 2012'den bu yana İrlandalı teknik adam Declan Devine'nin çalıştırdığı Derry City kulübü, halen devam eden İrlanda Premier Ligi'nde 17 maç sonucunda, 36 puanla ikinci sırada yer alıyor. İrlanda temsilcisinin en golcü ismi ise 18 golle Kuzey İrlandalı forvet oyuncusu Rory Peterson. Geçen sezonun İrlanda Kupası kazananı olarak UEFA Avrupa Ligi'ne 2. ön eleme turunda katılma hakkını elde eden Derry City kulübü, geçen sezonu da 39 puanla 5. sırada tamamlamıştı.

KULÜBÜN İNTERNET SİTESİ KISA SÜRELİĞİNE ÇÖKTÜ
Öte yandan Trabzonsporlu taraftarlar, kuranın açıklanmasının ardından Derry City kulübünün internet sitesine akın etti. Bu yoğun giriş trafiği nedeniyle kulübün internet sitesi geçici süreliğine çöktü. Derry City kulübünün sosyal medya hesabı üzerinden, "Yoğun Türk ziyaretçi trafiği nedeniyle sitemiz çökmüştür" açıklaması yapıldı. Bordo  mavili taraftarların yaptığı yorumlar üzerine de Derry City kulübü, sosyal medya üzerinden, "Tüm ziyaretçilerimiz ülkemize hoş geldiniz" mesajı yayınladı.

TRABZONSPOR İKİNCİ KEZ İRLANDA EKİBİYLE OYNAYACAK
Trabzonspor daha önce sadece bir kez İrlanda takımı ile karşı karşıya geldi. Bordo  mavili kulüp 1990-91 sezonunda Avrupa Kupa Galipleri Kupası ön eleme turunda İrlanda takımı olan Bray Wanderers ile karşı karşıya gelmiş ve İrlanda'da oynanan maç 1-1 sona ermişti. Ancak bu maçın rövanşında bordo mavililer, Trabzon'da oynanan maçı 2-0 kazanarak bir üst tura çıktı.

KARDEŞ TAKIM DA AYNI LİGDE
Bu arada Trabzonspor kulübünün kardeş kulüplerinden olan Drogheda United takımı da İrlanda Ligi'nde mücadele ediyor. Bordo mavililer geçtiğimiz sezon Mart ayında Drogheda United ile bir dostluk maçı oynamak için İrlanda'ya gitmiş ancak yoğun yağış nedeniyle maçı oynayamadan geri dönmüştü. Bu arada Drogheda United ile Derry City, kulüplerinin ezeli rakip olduğu da öğrenildi.

- Yunus Emre Sel
Editör: TE Bilişim