Trabzonspor'un büyük hayali olan Akyazı Projesi'nde dolgu çalışmaları devam ederken, bordo-mavililer Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ni de bu projeye dahil ederek en az 60 milyon liralık bir gelirin de kapısını açtı.

"KULUP BİNASI VE TESİSLER DE TAŞINACAK"

Trabzon'un Akyazı Beldesi'nde 40 bin kişilik stadyum, marina, restoranlar ve konaklama tesislerinin yer alacağı Akyazı projesinde dolgu aşaması devam ediyor. Bordo mavili kulüp, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bulunan kulüp idari binası ile antrenman ve sosyal tesisleri de projeye dahil ettirmek için TOKİ ile yaptığı görüşmelerde mutlu sona ulaştı. Haberturk gazetesinin haberine göre; TOKİ'nin Akyazı stadyumunun yanında inşa edilmek üzere projeye dahil ettiği kulüp idari binası ve antrenman tesislerinin yapımı da stadyumla birlikte tamamlanacak.

"60 MİLYON GELİR ELDE EDECEK"

Trabzon Havalimanı'nın alt kısmında bulunan Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nden Akyazı kompleksine taşınacak olan bordo mavililer, mevcut tesisleri de havalimanı genişletme ve ikinci pist çalışmaları kapsamında Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne devredecek. Bu devirden kulüp kasasına yaklaşık 60 milyon liralık bir gelir girmesinin beklendiği ifade edildi. Böylece bordo mavililer hem yeni bir tesise kavuşacak, hem de mevcut tesisi kulüp için çok iyi bir gelir kapısı açacak şekilde devredecek.

HES'TEN YILDA 10 MİLYON DOLAR

Trabzonspor yönetiminin büyük önem verdiği projelerden birisi de Trabzon'un Çaykara Beldesi'nde yapımı planlanan hidroelektrik santrali olarak gösteriliyor. Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş.'nin sahibi olduğu, Bordo Mavi Enerji Elektrik Üretim Tic. Ltd. şirketi üzerinden yürütülen 28 megavat kapasiteli ve yıllık 10 milyon dolar gelir hedeflenen 'Uzungöl Regülatörü HES Projesi' için, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nün oluşturduğu bilirkişi kurulu tarafından geçtiğimiz Mart ayında 'uygunluk raporu' alındı. İhale aşamasına gelen hidroelektrik santrali sayesinde Trabzonspor'un yıllık çok ciddi bir gelire kavuşması amaçlanıyor.

TRANSFER ZİRVESİ

Trabzonspor'da eski futbolculardan oluşan izleme komitesi pazartesi günü Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde teknik direktör Şenol Güneş'le bir araya gelerek gelecek sezonun transfer planlamasını yapacak. Sezon boyunca izlenen futbolcuların değerlendirileceği toplantıda, antrenör Turgut Kural geçtiğimiz günlerde Güney Amerika gezisi sırasında Arjantin'de izlediği futbolcularla ilgili bilgi verecek, ayrıca Güneş'in yardımcısı Ünal Karaman da izleme listesinde bulunan oyuncular hakkındaki görüşlerini açıklayacak.

Güneş'in bu toplantının ardından transfer listesi oluşturmak için çalışacağı ve Süper Final maçlarının bitmesinin ardından listeyi yönetime sunacağı vurgulandı.