Nicklas Bendtner için İngiliz ekibi Arsenal ile görüşmelere başlayan Bordo-Mavililer’in transferdeki tek tedirginliği Danimarkalı oyuncunun yaşadığı sakatlıklar. Bendtner, geçen sezon kiralık olarak Juventus’da forma giyindi

Trabzonspor’da taraftarın golcü beklentisi her geçen gün tavan yaparken, Boro-Mavili yönetim adeta karargahını İngiltere’ye kurdu. İngiltere’de oynayan Malouda ve Bosingwa transferlerini gerçekleştirerek hem ada da hem de Avrupa’da ses getiren Trabzonspor yönetimi şimdi de Arsenal’in Danimarkalı golcüsü Nicklas Bendtner ile ilgileniyor.

2005 yılından itibaren İngiliz devinin kadrosunda bulunan ve zaman zaman kiralık olarak gönderilen Nicklas Bendtner, geçtiğimiz sezon da İtalya ekiplerinden Juventus’da forma giyinmişti. Yaşadığı sakatlık nedeniyle Juventus’da fazla forma şansı bulamayan Bendtner’in piyasa değeri ise 4-5 milyon euro civarında.

Arsenal’in formda golcülerinin arasında forma şansı az olan Nicklas Bendtner’i kiralama formülü ile kadrosuna katmayı planlayan Bordo-Mavililer’in kiralama bedeli olarak da 1 milyon euro teklif ettiği öğrenildi. Bendtner’in transferinde Trabzonspor yönetimini düşündüren tek etken ise yaşadığı sakatlıklar. 1.93 boyunda ki Nicklas Bendtner, Arsenal’de 99 maçta 22 gol, Birmingham’de 42 maçta 11 gol, Sunderland da ise 28 maçta 8 gol atmıştı.