Süper Lig'de Galatasaray şampiyonluğunu ilan ederken, şampiyonluk için kıyasıya kapışan 4 büyükler borsada nal topladı. Sezon başından bu yana Galatasaray yatırımcısı yüzde 26, Fenebahçe yatırımcısı yüzde 21.4, Beşiktaş yatırımcısı yüzde 11.1 ve Trabzonspor yatırımcısı yüzde 50 kaybetti 
Spor Toto Süper Lig'de sezonun bitimine iki hafta kala Galatasaray şampiyonluğunu ilan ederken, 4 büyüklerin hepsi Borsa İstanbul'da bir birinden kötü performans sergiledi. Şirketleri borsada işlem gören 4 büyük takımın da hisseleri sezonun başladığı 17 Ağustos 2012 ile şampiyonun belli olduğu 5 Mayıs arasında adeta çökerek yatırımcılarını mağdur etti. Söz konusu dönemde BİST 100 Endeksi yüzde 35 getiri ile dünyanın en çok kazandıran borsaları arasında yer aldı.

EN BÜYÜK KAYIP TRABZONSPOR'DA
Buna karşın aynı dönemde, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayarak milyonlarca Euro'yu kasasına koyan Galatasaray hisseleri yüzde 26, UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynayan Fenerbahçe hisseleri ise yüzde 21.4 çakıldı. Galatasaray hisselerindeki düşüşte şirketin rekor bedelli sermaye artırımına gitmesi etkili oldu. Sezon içinde yatırımcısını en fazla mağdur eden takım ise yüzde 50'lik düşüşle Trabzonspor hisseleri oldu. Trabzon hisselerindeki düşüşte kulübün borsada hisse satışı etkili oldu. Borsada rakiplerine göre en az kaybı yüzde 11.1 ile Beşiktaş yaşadı. Kartal hisselerinde düşüşün sınırlı olmasında önceki dönemlere göre harcamaların kısılması ve borçların ödenmeye başlaması etkili oldu. Sezon başından bu yana piyasa değerini tek artıran ise Beşiktaş oldu. Kara Kartal bedelli sermaye artırımı ile şirketin kasasına para koyduğu için şirketin piyasa değeri 103 milyon dolardan 203 milyon dolara çıktı. Aynı dönemde Galatasaray'ın piyasa değeri 427 milyon dolardan 323 milyon dolara, Fenerbahçe'nin piyasa değeri ise 697 milyon dolardan 546 milyon dolara indi. Sezon boyunca kulübün yaptığı hisse satışları ile gündeme gelen Trabzonspor'un ise piyasa değeri yüzde 82 eriyerek 162 milyon dolardan 79.7 milyon dolara geriledi.



Oransal bazda değeri en fazla eriyen takım Trabzonspor oldu. Düşüşte sportif başarısızlığın yanı sıra kulübün borsada yüksek miktarda hisse satması etkili oldu.