Trabzonspor'un gözden çıkardığı Paulo Henrique'ye hem Belçika'dan Standard Liege, hem de Portekiz'den Sporting Lizbon talip oldu. Sambacı'nın ilk tercihi ise daha önceki adresi Belçika.

Kadrodaki bazı yabancı oyuncularla yolları ayrımak isteyen Trabzonspor’a bir türlü teklif gelmiyordu. Marek Sapara’nın Orduspor’la anlaşamaması üzerine, tüm yabancılar elde kaldı. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor. Belçika basınına göre Paulo Henrique, her an Standard Liege’e imza atabilir. Medyada yer alan haberlere göre Standard Liege yöneticileri, 10 gündür Sambacı için görüşmeler yapıyor.

2 sezon önce Trabzonspor’a kaptırdıkları Henrique’yi kadroya katmak için çalışmaları sürdürüyorlar. Bordo-Mavililer’in, yaklaşık 4 milyon Euro’ya mal olan oyuncu için pazarlıklara 3 milyon Euro’dan başladığı belirtildi. Haberlere göre, Belçika kulübünün yöneticileri bu rakamı aşağı çekemezse, kiralama teklifinde bulunacak. Portekiz’de Sporting Lizbon’un da 23 yaşındaki forvetle ilgilendiği ancak oyuncunun ilk tercihinin, Belçika’ya geri dönmek olduğu kaydedildi. Türkiye’de mutsuz olduğu ileri sürülen Paulo Henrique’nin bu nedenle Trabzonsporlu yöneticilerle görüşüp, transferinde kolaylık sağlanmasını talep ettiği de iddia edildi.


Kaynak : Fanatik
Editör: TE Bilişim