Spor Toto Süper Ligi 1. haftasında Beşiktaş'la oynayacağı müsabakanın hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor Orduspor'la hazırlık maçı oynadı. 

Trabzonspor, Beşiktaş maçının provasında kötü sınav verdi. Bordo-Mavililer, kendi tesislerinde medyaya ve taraftara kapalı maçta karşılaştığı Orduspor’a her iki yarıda yediği gollerle 2-0 yenildi. Teknik Direktör Mustafa Akçay, Onur’un yokluğunda kaleyi İbrahim’e teslim etti. Savunmada Zeki, Caner, Mustafa ve Bosingwa dörtlüsüyle oyuna başlayan Fırtına’da, ikinci yarıda Zeki’nin yerine Kadir girdi. Kadir bu yarıda sol bekte görev yaptı, Bosingwa ise sağ kanada çekildi. Yıldız oyuncu her iki mevkide de vasat bir oyun sergiledi. 

Tel tel döküldüler

Hücuma yeterli katkı sağlayamayan deneyimli oyuncunun maç eksiği dikkat çekti. Colman ve Aykut ikilisinin önünde Malouda forvet arkası gibi oynadı. Volkan sağ, Olcan ise sol kanatta çok fazla varlık gösteremedi. 90 dakika oyunda kalan Malouda da tıpkı Bosingwa gibi vasat düzeyde kaldı. Colman’ın yerine Alanzinho’yu alan Akçay, hücumda daha etkin olmayı amaçladı ama olmadı. Henrique’nin de performansı düşük kalınca Batuhan oyuna dahil oldu. Olcan’ın yerine ise Emre girdi. Ama bu iki oyuncu da beklenen katkıyı yapamadığı gibi, ilk yarıyı Eren’in golüyle yenik kapayan Trabzonspor, ikinci yarıda İvanita’nın fileleri havalandırmasıyla sahadan 2-0 yenik ayrıldı. 

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde oynanan ve Orduspor'un 2-0'lık galibiyetiyle sonuçlanan müsabakada her iki takım şu kadroları şu şekilde oluştu:
 
Hakemler:  Bülent Birincioğlu, İlker Tahbak, Muhammet Yumak, Yasin Kol
 
Trabzonspor: İbrahim, Zeki, (Dk.45 Kadir), Caner, Mustafa, Bosingwa, Aykut Akgün, Colman (Dk.45 Alanzinho), Malouda, Olcan (Dk.45 Emre), Volkan, Henrique (Dk.45 Batuhan)
 
Orduspor: Ferhat (Dk.45 Alişan), Ufukhan, Soro (Dk.45 Volkan), Erkan, Ferhat, Anıl (dk.45 Tuna), Eren, Salih (Dk.45 Ziya), Subasic (Dk.45 Ionita), Landel, Selçuk
 
Goller: DK. 5 Eren, DK.50 Ionita (Orduspor)

MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN
Editör: TE Bilişim