Ahmet Çebi, "Ayrılmak istiyorum" diyen Almeida'ya adres gösterdi. MR'ları temiz çıkmasına rağmen "sakatım" diyen Almeida, "bırakın" diye ısrar edince Çebi patladı: Biz kalmanı istiyoruz fakat 'kesinlikle ayrılacağım' dersen, sadece kiralık olarak Trabzon'a gidebilirsin dediği öğrenildi.

İstanbul BB maçında sakatlanan Portekizli forvet, çekilen MR'larının 'temiz' çıkmasına rağmen, "Ağrılarım var" diyerek derbide oynayamayacağının sinyallerini verdi. Yönetim de bunun üzerine, "İkinci kez MR çeker, durumuna bakarız" deyince, Almeida da bu kez Aybaba ile görüşerek, "Mutlu değilim, ayrılmak istiyorum" girişiminde bulundu. Portekizli futbolcunun bu tavrı, yönetimin de sabrını taşırdı.

GİDECEĞİM TAKIMI BEN SEÇERİM

Yeni sezonda kalmak istemediğini teknik heyete bildiren Almeida için siyah-beyazlı yönetim, ayrılığa şartlı onay verdi. İkinci başkan Ahmet Nur Çebi'nin, "Seni isteyen başka takım yok. Bu nedenle eğer ayrılacaksan sadece Trabzonspor'a kiralık gidebilirsin" dediği ifade edildi. Portekizli oyuncu ise bu sözlere, "Trabzonspor'a gitmek istemiyorum. Ben kendime takım bulurum" karşılığını verdi. Almeida'nın bu tavrı yarınki derbi öncesi yönetimin keyfini iyice kaçırdı.

Trabzonspor tarafından Beşiktaş'a bir teklif yapılıp yapılmadığı konusunda net bir bilgi alınamazken, bu haber Trabzonsporlu taraftarların tepkisini çekti.Taraftarlar bu haberleri "Burası yetiştirme yurdu değil" şeklinde yorumladı.