Bordo-Mavililerin Pazartesi günü Fenerbahçe ile oynadığı olaylı derbinin ardından Hakem Bülent Yıldırım, maçı tatil etmiş ve karşılaşma yarıda kalmıştı. Temsilci ve Hakem raporları ile birlikte Trabzonspor PFDK'ya sevk edilirken bugün saat 16:00'da toplanan kurul bordo-mavililerle ilgili şok bir ceza uyguladı. 
Trabzonpor'a  kurul tarafından saha olaylarından 5 maç kötü tezahürattan da 1 maç olmak üzere toplamda 6 maç ceza vverildi. 

İŞTE TFF'NİN YAPTIĞI RESMİ AÇIKLAMA: 

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 13.03.2014 tarih ve 68 sayılı toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.

1- TRABZONSPOR A.Ş.'nin, 10.03.2014 tarihinde oynanan TRABZONSPOR A.Ş. - FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içerisinde 4. Kez gerçekleştirilmesinden dolayı takdiren 1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ve 80.000. -TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada TRABZONSPOR A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 5 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Editör: TE Bilişim