UEFA Avrupa Ligi'nde Napoli'ye sahasında 4-0 mağlup olan ve tur umudunu tamamen yitiren Trabzonspor tam anlamıyla şoka girdi. Teknik Direktör Ersun Yanal ve futbolculara sert eleştiriler geldi.

Ziraat Türkiye Kupası'ndan elenen, ligde liderin 14 puan gerisinde bulunan Trabzonspor'da umutların bağlandığı tek kulvar olan UEFA Avrupa Ligi' nde, ilk maçta alınan 4-0'lık hezimetin etkisi büyük oldu. Camiada tur için umut kalmazken, takıma, teknik heyet ve yönetime büyük eleştiriler geldi.

Trabzon'da yayınlanan yerel gazeteler, Napoli maçının sonucunu 'hezimet' olarak yorumladı. Taka Gazetesi, "Bu Trabzon olamaz! 100 trilyonluk fiyasko. Napoli oynadı, biz seyrettik. UEFA Avrupa Ligi için büyük yatırımlar yapan Trabzonspor, Napoli'nin kalesine bile gidemedi. Futbol filozofu (!) Ersun Yanal, iş ararcasına, yine Bosingwa'yı stopere çekti.Cardozo ise yokları oynadı" ifadesini kullandı.

"HARÇ BİTTİ, YAPI PAYDOS"

Son Nokta Gazetesi, "Avni Aker'de sonun başlangıcı. The end.. Yıldızı çok (!), ligde yok. Kupada yok.. Avrupa'da şok.. Harç bitti yapı paydos. Rövanş artık formalite" görüşlerine yer verdi.

"YERİN DİBİNE GİRDİK"

Karadeniz Gazetesi, "Avni Aker'de yerin dibine girdik.. Napoli karşısında küçüldükçe küçüldük.. Trabzonspor'un ruhunu, kişilikli futbolunu, kazanma azmini, savaşçı halini büyüteçle baktıysak da göremedik. Bordo – mavililer İtalya'ya tur değil, turistik seyahat vizesi aldı" ifadesini kullandı.

"ÇİZME BOL GELDİ"

Günebakış Gazetesi ise, ortaya konulan kötü futbol ve alınan ağır sonucun hem teknik heyeti hem de yönetimi gerçeklerle yüzleştirdiğinin altını çizerek, ""Fiyasko.. Trabzon'a çizme bol geldi. Bordo – mavililer, 24 bin taraftarının önünde Napoli'den fark yedi" dedi.

"İtalyan kabusu" manşetini kullanan Karadeniz'in Sesi Gazetesi, haberin spotunda, "Geçen yıl Juventus'a elenen bordo – mavililer yine bir İtalyan takımı karşısında hezimet yaşadı. Paramparça.. Trabzonspor, tarihi bir yenilgi aldı" başlıklarıyla yayınlandı.

"NAPOLİ, NAL TOPLATTI"

Kuzey Ekspres Gazetesi ise, Napoli'nin Trabzonspor'a adeta 'nal toplattığını' belirterek, "İlk yarıda havlu attık. Dalga geçtiler.. Trabzonspor, lig ve kupadan sonra Avrupa'ya da erken havlu attı.. Elde var sıfır" ifadeleriyle maçı okuyucularına duyurdu.

CARDOZO AVRUPA'DA HAYAL KIRIKLIĞI

Trabzonspor'un en büyük gol silahlarından Cardozo'nun Avrupa maçlarındaki suskunluğu Napoli karşısında da sürdü. Ligde 12, Ziraat Türkiye Kupası'nda 2 gol atan Cardozo, UEFA Avrupa Ligi'nde sadece Rostov ile oynanan ön eleme maçında gol kaydedebilmişti. Daha sonra oynadığı 6 Avrupa maçında golle tanışamayan Cardozo'nun bu performansı eleştiri konusu oldu. Özellikle Yatabare ve Waris gibi forvetlerin sakatlığı, Deniz Yılmaz'ın ise UEFA listesinde olmadığı için forma giyemediği Napoli maçında gol pozisyonuna dahi giremeyen Cardozo'nun, Avrupa defterinin kapanmasında büyük pay sahibi olduğu belirtildi.

SADECE 2 ŞUTU KALEYİ BULABİLDİ

Bu arada Napoli maçında istatistikler de Trabzonspor'un ne kadar etkisiz oyun ortaya koyduğunu gözler önüne serdi. İlk yarıda rakip kaleye şut dahi atamayan bordo – mavililer, maçı kaleyi bulan sadece 2 şutla tamamladı. Buna karşılık rakip Napoli ise, 6'sı ilk yarıda olmak üzere kaleyi bulan toplam 11 şutla etkili bir oyun ortaya koydu.

TRABZONSPOR ARA VERMEDİ

Trabzonspor, Napoli maçının ardından haftasonunda deplasmanda oynayacağı Kasımpaşa maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bu sabah 11.00'de gerçekleştirilen antrenmanda Napoli maçında forma giyenler yenilenme çalışması yaparken, diğer oyuncular kondisyon ve taktik çalışması gerçekleştirdi.