Spor Toto Süper Lig'de Kayseri Erciyesspor'u deplasmanda 5-0 yenerek Avrupa kupalarına katılma yolunda önemli bir engeli kayıpsız geçen Trabzonspor'da teknik sorumlu Hami Mandıralı, 1461 Trabzon'dan yetişen genç oyunculara da forma şansı veriyor.

Sezon ortasında izinsiz olarak İstanbul'da düğün yapıp evlenen Didier Zokora ve bu düğüne izin almadan giden Gustavo Colman'ı kadro dışı bırakan, performansından memnun olmadığı Malouda'yı kadroda düşünmeyen, Janko'dan istediği verimi alamayan bordo-mavili takımın teknik adamı, altyapıdan yetişen genç oyunculara forma şansı veriyor.

Karadeniz ekibinin Kayseri Erciyesspor karşılaşmasının 11'inde, daha önce pilot takımı 1461 Trabzon forması giyen Mustafa Yumlu, Yusuf Erdoğan, Zeki Yavru, Caner Osmanpaşa ve Kadir Keleş olmak üzere 5 futbolcu yer aldı. Abdulkadir Özdemir sonradan oyuna girerken kaleci Zeki Ayvaz, Mustafa Akbaş ve Gökhan Alsan da 18 kişilik kadrosunun içerisinde yer aldı. Böylelikle 18 kişilik kadronun 9'u, daha önce 1461 Trabzon'da forma giyen isimlerden oluştu.

Ağabeyleri Mustafa Yumlu, en genci Yusuf
Trabzonspor'un pilot takımdan aldığı oyuncular içerisinde en tecrübelisi Mustafa Yumlu. Teknik direktör Şenol Güneş'in görev yaptığı 2010-2011 sezonunda bordo-mavili takıma gelen 26 yaşındaki oyuncu, savunmanın değişmez isimlerinden biri oldu. Kaleci Zeki Ayvaz'ın haricindeki diğer oyuncular ise bu sezon teknik direktör Mustafa Akçay tarafından kadroya alınmıştı.

1461 Trabzon'dan gelen diğer oyuncular içerisinde de en genci 21 yaşındaki Yusuf Erdoğan. Özer Hurmacı'nın sakatlığında forma şansı bulduğu Kayseri Erciyesspor maçında 2 gol atan Yusuf, ligdeki ilk yılında gol sayısını 4'e yükseltti. Karadeniz ekibinin savunmasının solunda Mustafa Akbaş veya Kadir Keleş görev alıyor.

Zokora ve Colman'ın yokluğunda Zeki Yavru
Teknik sorumlu Hami Mandıralı'nın Colman ve Zokora'yı kadro dışı bırakmasıyla bir anda daha önce sağ bek oynayan 22 yaşındaki Zeki Yavru'ya forma şansı doğdu.

Orta alanda oynadığı oyunla teknik direktör Mandıralı'nın beğenisini kazanan Zeki Yavru, Gençlerbirliği, Eskişehirspor ve Kayseri Erciyesspor maçı olmak üzere son 3 maçta orta alanda görev yaptı. Zokora yılda 1 milyon 625 bin avro garanti ücret alırken Zeki Yavru'ya ise yılda 300 bin lira garanti ücret ödeniyor.

Caner Osmanpaşa da Aykut Demir'in yokluğunda Kayseri Erciyesspor maçında forma bulan bir başka isim oldu.

"Onları kazanmak istiyoruz"
Hami Mandıralı, yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un altyapıdan gelen oyuncuları kazanmak istediğini, onlara güvenerek forma şansı verdiklerini söyledi.

Genç oyuncuların da iyi mücadele ettiklerini kaydeden Mandıralı, "Herkesin onlara sahip çıkması, sabırlı olması gerekiyor. Önlerinde uzun süre var. Yapacakları şey çok çalışmak. Başka hiçbir işleri olmamalı. Biz de ağabeyleri, hocaları olarak Trabzonspor'un onları kazanması için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Kayseri Erciyesspor maçında oyuncuların güvenlerini boşa çıkarmadığını dile getiren Mandıralı, "Sahada iyi niyetle mücadele ediyorlar, savaşıyorlar. Bunu sürdürmeliler. Eski Trabzonspor ruhunun gelmesi lazım. Herkesin de onlara destek olması gerekir" diye konuştu.