Bordo-Mavililerin 2010-2011 sezonu sonrası kadrosuna kattığı ve sonraki her sezonda eleştirilen Henrique, Zokora, Adrian ve Janko’nun maliyetleri için Trabzonspor kasasından yaklaşık 90 milyon lira çıktı

Bu 4 yabancı oyuncu Trabzonspor’a geldikleri günden bu yana hiçbir katkı veremezken, çoğu kez de paraların geç ödenmesinden dolayı kazan kaldırıp kulübün kapısına dayandılar

90 MİLYON LİRA ÖDENDİ

Trabzonspor’da 2010-2011 sezonu sonrası yabancı transferi yanlışları yapılırken, sonraki sezonlarda bu yanlışlara yenileri eklendi. 2010-2011 sezonu sonrasında kadrosuna kattığı Henrique, Adrian, Zokora ve bir sonraki sezon kadroya katılan Janko her dönem faydalı olamamalarına rağmen bu oyunculara verilen astronomik paralar ve yıllık ücretlerin maliyeti 30 Milyon Euro’yu (90 Milyon tl) buldu.

BONSERVİS REKORLARI

Trabzonspor o dönem dünyaca ünlü yıldız ve Lewandoski’nin bile kıramadığı Polonya transfer rekorunu kırarak kadroya kattığı Adrian Trabzonspor’a birkaç hafta dışında katkı sağlayamazken, golcülük becerisi olmayan Henrique’ye ise 4 Milyon Euro verildi. Zokora menajer parası ile birlikte 6 Milyon’a transfer edilirken, yine bu sezona kadar eleştiri alan isimlerin başında geldi. Geçtiğimiz sezon alınan Janko ise 2.4 Milyon Euro’ya transfer edildi.

32 MİLYONA ZOKORA

Trabzonspor’a alınan Henrique, Adrian, Zokora ve Janko için toplam ödenen bonservis bedeli 17.6 Milyon Euro olurken, Trabzonspor’a ise şu ana kadar hiçbir katkı sağlayamamanın yanında bazı zamanlar paraları geç ödendiği için kazan kaldırıp kulübün kapısına dayandılar. Ayrıca bu dört oyuncunun toplamına Trabzonspor 3 sezon için yıllık ücret olarak 12.4 Milyon Euro ödedi.