Ligin en fazla yabancısına sahip olan Trabzonspor'da temizlik harekatı başladı. Kadro dışı bırakılan Emerson, Janko ve Bamba'nın ardından Alanzinho'ya da yol göründü.

COLMAN OKUL SORUNUNU ÖNE SÜRDÜ
Sezon başında Portekiz'e transferi gündemde olan ancak Şenol Güneş'in izin vermemesi nedeniyle bu transfer gerçekleşmeyen Arjantinli oyuncu Gustavo Colman, geçtiğimiz günlerde çocuklarının Trabzon'da okul sorunu olduğunu ileri sürerek takımdan ayrılmak istediğini söyledi. Sakatlığı da bulunan Colman bunun üzerine izin verilerek ülkesine gönderildi. Colman'ın Arjantin'de takım arayışı içinde olduğu, menajerinin de Avrupa'da bazı takımlarla görüşmeler yaptığı öğrenildi.

BAMBA MUTLU DEĞİL
Sezon başında İngiltere'nin Leicester City takımından transfer edilen Fildişi Sahilli stoper Sol Bamba da geçtiğimiz günlerde menajerini Trabzon'a çağırarak kulüpten ayrılmak istediğini yönetime iletti. Yaklaşık bir ay önce yaşadığı ailevi sorunlar nedeniyle izin alarak Fransa'ya giden ve 4 maçtır kadroda yer almayan Bamba, bu gelişme üzerine Teknik Direktör Tolunay Kafkas tarafından kadro dışı bırakıldı. Bamba'nın da sezon sonunda ayrılmasına kesin gözle bakılıyor. Trabzonspor'da daha önce disiplinsiz hareketleri ve formsuzluk nedeniyle Brezilyalı sol bek Emerson ve Avusturyalı forvet oyuncusu Marc Janko süresiz olarak kadro dışı bırakılmıştı.

KAFKAS ALANZİNHO'DAN MEMNUN DEĞİL
Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'ın Brezilyalı orta saha oyuncusu Alanzinho'nun da performansından memnun olmadığı vurgulandı. Alanzinho ile bu hafta içinde son kez bir görüşme yapacak olan tecrübeli teknik adamın, yönetime bu futbolcunun da gönderilebileceği yönünde rapor vermesi bekleniyor.

KAFKAS DA DOĞRULADI
Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, takımdan ayrılacak oyuncularla ilgili bu hafta bir açıklama yapacağını belirterek, “Aramızdan ayrılacak oyuncular olacak. Bamba ve Colman kulüpten ayrılmak istediklerini söyledi. Colman çocuklarının okul durumundan ayrılmak istediğini söyledi. Belli bir bonservis bedeli var, gidebilir. Aynı şey Bamba için de geçerli. Menajerini buraya getirdi. Başka bir takımda oynamak istediğini belirtti. Bu takımda oynamak istemeyen oyuncuyu ben de tekrar almak istemedim kadroya. Zaten 3 – 4 haftadır almıyordum. Son haftaki Galatasaray ve kupadaki Fenerbahçe maçında da aramızda olmayacağını düşünerek ayrılmasını söyledim. Alanzinho'dan da beklediğim performansı alamıyorum. Özellikle Kayserispor maçında oyuna girdiği zaman etkili olamadı. Onunla ilgili kararımı hafta içinde öğrenirsiniz” dedi.

Trabzonspor'un kadrosunda şu anda kadro dışı bırakılan Emerson, Janko ve Bamba, izinli olan Colman'ın yanı sıra Cech, Celustka, Zokora, Adrian, Sapara, Alanzinho ve Henrique olmak üzere 11 yabancı oyuncu bulunuyor. Bordo – mavililer ara transferde Vittek'i de İstanbul BB'ye satmıştı. Bu yabancılardan en az 6 veya 7 tanesiyle yolların ayrılması planlanıyor.

2 BİNİNCİ GOL HEYECANI
Trabzonspor'da 2 bininci gol heyecanı yaşanıyor. 1974 yılından bu yana mücadele ettiği Süper Lig'de 1999 golü bulunan bordo – mavililerde Galatasaray maçında ilk golü atacak oyuncu kulüp tarihine geçecek. Trabzonspor'un ligdeki bininci golünü ise şu anda teknik direktör koltuğunda oturan Tolunay Kafkas, 1995'te oynanan Karşıyaka maçında rakip filelere göndermişti.

Editör: TE Bilişim