Trabzonspor'un yeni yönetimi, başta yabancılar olmak üzere alacaklı futbolcular ile uğraşmaktan yoruldu. Zokora, Adrian, Bamba ve Henrique gibi yabancıların alacakları sebebiyle Bordo-Mavili kulübü FIFA'ya şikayet etmesi ile başlayan kriz; Halil Altıntop'un da bu zincire katılmasıyla büyümüştü.

Yabancıları son anda takımda tutan Trabzon yönetimi, Halil Altıntop'a ise aynı töleransı göstermemiş ve yolların ayrılmasına karar vermişti. Ancak Fırtına, Janko'dan gelen haberle bir kez daha sarsıldı. Geçen sezon büyük umutlarla transfer edilen Avusturyalı golcü, sözleşmesi gereği; bu akşam (1 Temmuz) saatlerine kadar 2013-2014 sezonundaki ücreti olan 1 milyon 500 bin Euro'luk alacağına karşılık kendisine teminat mektubu verilmediği takdirde serbest kalma hakkına sahip olacak.

ALACAKLAR ÖDENDİ

Öte yandan Trabzon yönetimi dün, futbolcuların geçmişe dair alacaklarının hepsini ödedi. Davraz kampına giden başkan yardımcısı ve mali işlerden sorumlu yönetici Abdi Serdar Üstündağ, hiçbir futbolcuya geçmişe dönük borçlarının kalmadığını söyledi. Alacakları yüzünden kulübe ihtar çeken Alanzinho hakkında da açıklama yapan Üstündağ, “Çekini hazırladık. İster bizden alır ister UEFA'dan. Kendi kararı" dedi.

YASİN KAMPA KATILDI

Trabzonspor'da transfer için kulüpten izin isteyen Yasin Öztekin'de bugün kampa katıldı. Bordo-Mavili kulübün çalışmalara başlıdğı Trabzon'da akıma katılmayan ardından da Davraz'da ki kampın ilk 3 gününde takımla beraber çalışmayan Yasin Öztekin, bugün kampa katıldı. Takımla beraber idmanlara başlayan Yasin Öztekin, düz koşu yaparken takım da önce kondisyon çalışması yaptı. Ardından da topla çalıştı. 
Trabzonspor'a geçen sezon gelen ve sergilediği performans ile tartışmalı bir pozisyona gelen Yasin Öztekin'in Bordo-Mavili kulüpten izin istediği ancak verilen sürede her hangi bir kulüple anlaşamayınca kampa katıldı. Yasin ile ilgili transfer çalışmalarını menajerinin sürdürdüğü kaydedilirken futbolcu ile Rizespor da dahil bir kaç kulübün ilgilendiği kaydediliyor.