Ersun Yanal’ın göreve gelmesinin ardından transfer edilen Luis İbanez’in yedek bırakılmasının ardında gerçekleşmeyen Caner Erkin transferinin yattığı öğrenildi.

Caner’in İnter ile sıkıntı yaşamasının ardından yönetim ile görüşen Ersun Yanal, Fenerbahçe’de görev yaparken yakın ilişkiler kurduğu Caner’in Trabzonspor’a transferini talep etti. Yönetim, Yanal’ın bu isteğine olumsuz cevap vermesinin ardından ipler gerildi.

Yanal’ın hazırlık karşılaşmalarında şans verdiği Ibanez hakkında yönetime,”Caner alınmazsa sol kanatta sıkıntı yaşarız, Ibanez’e şans vermemi benden beklemeyin” şeklinde rest çekmesine rağmen Caner Erkin transferi bütçe gerekçe gösterilerek Trabzonspor yönetimi tarafından yine kabul görmedi. 

Caner Erkin transferinde İbanez kozunu kullanan Ersun Yanal, söylediği sözün arkasında durarak yeni transferi ilk 11’e almamakta ısrarlı davranışlarını sürdürdü.

WARİS’E DE AYNISINI YAPMIŞTI

Ersun Yanal’ın da çok yakın dostu olan menajer Ali Bilican’ın Abdul Majid Waris’in komisyon karşılığında satılmasını talep eder. 

Bunun üzerine Yanal’ın Hacıosmanoğlu’na, “Waris bizim futbolcumuz değil bunu satıp kurtulalım” raporunu sunar. 

Hacıosmanoğlu büyük umutlarla transfer ettiği Waris’in satılmasına razı gelmeyince, Waris’e gerek idmanlarda gerekse kadro seçiminde Yanal’ın yaklaşımları değişir. Yaşananlardan psikolojik olarak etkilenen Waris’in performansında da ciddi anlamda düşüş yaşanmıştı.

Yanal’ın oğlu ile de yakın ilişkileri bulunan Ali Bilican’ın Trabzonspor’da gerçekleşen bir çok transferde parmağının olduğu öğrenildi.