2010-11 sezonunun ardından kilit isimlerini ezeli rakiplerine kaptıran Trabzonspor, açığını kapatmak için giriştiği transfer işlemlerinden hep zararla ayrıldı. Borç kartopu gibi çoğaldı, gelir gideri karşılayamaz hale geldi.

Sportifaçıdan ligde ve Avrupa'da sürekli gerileyen bordo-mavililer, kadrosunda12 yabancı bulundurmasından dolayı eli kolu bağlandı. Sadece saha içinde değil ekonomik anlamda da geriye giden Trabzonspor, futbolculara harcanan transfer, maaş, prim gibi masraflar nedeniyle 121.8 milyon Euro zarar etti, şu an 62 milyon euro borçla uğraşıyor.

Harcanan paralar, lige olumlu yansımadı. 2011-12 sezonunu 3. sırada bitiren Trabzonspor, bir sonraki yıl dokuzunculuğa kadar indi. Derbi karşılaşmalarını da parlak geçirmeyen Karadeniz ekibi, 8 maçta galibiyet alamadı. Avrupa'da da varlık gösteremeyen takım, bu sürede üç teknik adam değiştirdi.

45 oyuncu ile yollarını ayırıp, 30 yeni isimle sözleşme imzalanırken, TS AŞ de bu karışıklıktan etkilendi. 34 milyon euro gelir açıklanmasına karşın 33 milyon euroya yükselen vergi borcu, endişe verici birtablo çıkarıyor. 2013-14 sezonuna girerken Florent Malouda ile Jose Bosingwa'ya bonservis ödenmese bile maaşları ve harcamaları 4 milyon euroyu buluyor.
Editör: TE Bilişim