Bu görkemli arenada oynadığı 5 maçta da bileği bükülmeyen Bordo-Mavililer'de tek hedef Kukesi'yi geçip UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalmak.

Trabzonspor’da Avrupa heyecanı yaşanıyor. Beşiktaş yenilgisiyle ‘merhaba’ dediği 2013-2014 sezonundaki ilk puanlarını önceki gün Karadeniz derbisinde Çaykur Rizespor’u 2-1 mağlup ederek alan Bordo-Mavilililer’de şimdi tek düşünce Avrupa Ligi gruplarına kalmak. 2. Ön Eleme Turu’ndan başladığı kupada önce Derry City ardından da Dinamo Minsk’i namağlup şekilde geçerek fırtına gibi esen ve rakiplerinin korkulu rüyası olan Mustafa Reşit Akçay’ın öğrencileri, deplasmanda 2-0 yendiği Arnavutluk’un Kukesi ekibini yarın akşam da Hüseyin Avni Aker’de mağlup ederek tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi gruplarının yolunu tutmak istiyor. 

En büyük koz Malouda

Bu kritik mücadelede Bordo-Mavililer’in tartışmasız en önemli silahı Florent Malouda olacak. Fransız oyuncu, Chelsea’de oynadığı dönemde kazandığı Şampiyonlar Ligi kupasının yanı sıra üst düzey maç tecrübesiyle de yarın akşam Trabzonspor’u gruplara taşımak için uğraşacak. Öte yandan Malouda gibi Chelsea deneyimi olan Bosingwa ise uzun süren sakatlığı sebebiyle yarın akşam takımını yalnız bıracak.
Editör: TE Bilişim