Yerli harekâtına başlayan Trabzonspor'da ilk kriz patlak verdi. 4 futbolcu Bordo-Mavili formayı daha resmi maçta giymeden gönderilecekler listesine girdi. Vahid hocanın bu tutumu 3.5 milyon Euro'nun buhar olmasına neden oldu. 12 yerli transferiyle sezona hızlı giriş yapmaya hazırlanan Trabzonspor’da yaprak dökümü başladı. Yaptığı yabancı takviyeler kadar, geride kalan sezonda Süper Lig’e damgasını vuran Türk oyunculara da imza attıran Trabzonspor’da, Vahid Halilhodzic neşteri vurdu. Bunların arasında ise en çok göze çarpan isim Anıl Taşdemir oldu. Orduspor formasıyla sezonu 18 golle kapatan deneyimli hücumcunun Karadeniz ekibindeki macerası sadece 1.5 ay sürdü. Bordo-Mavililer’in PTT 1. Lig ekibinden         1.3 milyon Euro’ya aldığı 28 yaşındaki oyuncu, Sefa Yılmaz transferinde takas olarak kullanıldı. Öyle ki, Trabzonspor yönetimi Orduspor’dan aldığı bu futbolcusunu hiç resmi maçta oynatmadan gönderdi. Anıl’ın ardından ise sıra Serdar Gürler’e geldi. UEFA’ya gönderilen 23 kişilik aday kadrosunda yer almayan kanat oyuncusu, Karadeniz ekibine 1.3 milyon Euro’ya Elazığspor’dan transfer olmuştu. Vahid Halilhodzic’in gelecek planlarında bulunmayan Serdar şimdiden gönderilecek isimler arasında yer alıyor.

27 gollük kral

Altınordu formasıyla 2. Lig’de harikalar yaratan ve 27 kez rakip ağları havalandırarak geride kalan sezonda Türkiye’deki tüm liglerin açık ara gol kralı olan Gökhan Karadeniz 900 bin Euro bedelle Trabzonspor’un yolunu tutmuştu. Vahid hocanın isteği olmadan yapılan bu transfer veto yedi. Bosnalı çalıştırıcı Gökhan’ın 1 seneliğine kiralanmasını istedi. Kadro dışı kalan bir başka isim olan Turgut Doğan Şahin’in Gaziantepspor’dan bonservis bedeli ödenmeden transfer edilmesi, uçuşan paralara dahil olmadı. 

Havada kalan para

Böylelikle, Trabzonspor transfer döneminde söz konusu oyuncular için toplamda 3.5 milyon Euro bonservis ücreti ödedi. Hiçbir maçta Bordo-Mavili formayı sırtına geçirmeyen Anıl’ın ardından Serdar Gürler ve Gökhan Karadeniz için menacerleri takım arıyor. Özellikle Fatih Atik, Yusuf Erdoğan, Malouda ve Özer Hurmacı’nın kanatlarda oynaması, Serdar’ın başka bir kulübe gitme oranını artırıyor.