Divan Başkanlık Kurulumuzun organizasyonuyla bugün Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde bir araya gelen ilk ve son kadromuza Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Asbaşkanımız Nevzat Şakar, yönetim kurulu üyelerimiz, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, eski başkanlarımız, kurucularımız ve eski yöneticilerimiz eşlik ettiler.

Organizasyonun açılışında bir konuşma yapan Divan Başkanlık Kurulu Başkanımız Ali Özbak, şu ifadeleri kullandı: “09 Mayıs 2012 tarihi yüce Kulübümüz “Trabzonspor’umuzun” ilk oyuncu kadrosu ile son oyuncu kadrosunun buluşması günüdür. Bugün; yaşadığımız yaklaşık yarım asrın ortaya koyduğu ve yeni bir tarih sayfası oluşmasına neden olan anlamlı “Bir nostalji” günüdür. Sizlerin bu şekilde bütünleşmesi; Trabzonspor’un yaşamsal süreçte, tüm kadrolarının da bütünleşmesi anlamını taşıdığını da hatırlatmak isterim.
 
Netice itibarıyla bu eylem, kulübümüz için kendine özgü bir bayram anlamına da gelebildiğini düşünmekteyim.
 
Sizler; ilk kadro – son kadro olarak bu bayramı ortaya koyarken, kurucularımız ve katılımcılarımız da bu nikaha şahitlik etmektedirler. Sanıyorum ki bu en güzel olan bir duygudur!
 
Elbette ki, bu süreçte bir çok katkı sağlamış; kurucu, hoca, oyuncu ve emekçi de kaybetmiş bulunmaktayız. Huzurlarınız da onları bir kez daha minnet ve şükranla anarak, önlerinde saygı ile eğiliyorum. Ruhları şad olsun.
 
Tekrardan bu oluşturduğunuz muhteşem tabloya sağladığınız katkı ve vizyondan ötürü sizleri kutluyor ve en içten sevgilerimi sunuyorum.
 
Bundan böyle de her şey gönlünüzce olması dileğiyle saygılar sunarım”
 
Özbak’ın konuşmasının ardından 1967 yılında bütünleşen ilk kadromuza, Vali Kızılcık, Asbaşkanımız Şakar, yönetim kurulu üyelerimiz, Emniyet Müdürü Yavaş, Teknik Direktörümüz Şenol Güneş ve katılımcılar tarafından şilt ve üzerinde isimlerinin yazılı olduğu 61 numaralı efsane Trabzonspor forması hediye edildi.
 
Organizasyon toplu halde çekilen hatıra fotoğrafı ve akşam yemeğiyle son buldu.