Trabzonspor’da istifa krizi var. Dakika bir gol bir denilebilecek olay Trabzonspor’un pilot takımı 1461’de yaşanıyor. 1461’nin teknik patronu Mustafa Akçay istifanın eşiğine geldi.

Giray Bulak’ın bütün takımların transferlerinden de sorumlu olması nedene ile yaşanan kriz Akçay’ı istifa noktasına getirdi.

KRİZ NEDEN ÇIKTI

Edinilen bilgilere göre Trabzonspor’un pilot takımı 1461’e Rizespor’dan kaleci M.Ali ile Kızımcıhamam’dan forvet Üstün’ün transferi gerçekleşti. İzleme komitelerinden gelen bilgiler 1461’in teknik adamı Mustafa Akçay’ın da oluru ile bütün görüşmeleri ve anlaşmaları yapılan bu iki futbolcunun transferi gerçekleşti.

Ancak önceki gün iş başına gelen Bulak, bu iki futbolcunun transferini veto etti. Bulak’ın Konya ve G.Saray’dan önerdiği üç futbolcuyu da Mustafa Akçay kabul etmedi.

Tesislerdeki bu transfer krizine Akçay “Ben o zaman görevimi bırakayım” diyerek tepki gösterdiği öğrenildi.

1461’DE OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Olayın istifa boyutuna gelmesi üzerine 1461 yönetimi Akçay ile bir toplantı yaptı. Trabzonspor As Başkanı Nevzat Şakar krize el koydu. Şakar’ın Giray Bulak ne derse o olur dediği öğrenildi.

Akçay’ın ise transferi gerçekleşen iki futbolcunun takıma gelmesi konusunda ısrarcı olduğu belirtiliyor.

GİRAY BULAK MI HAKLI MUSTAFA AKÇAY MI? 

Trabzonspor’un pilot takımı 1461 Bank Asya’da ne hedefliyor. Bilindiği gibi Trabzonspor’un bundan önce de bir pilot takım macerası vardı. Yine kulüp içerisinde hem A.Suat Özyazıcı hem de Özkan Sümer danışman olarak görev yapıyorlardı.

Her ikisi de bir pilot takım kurularak o zamanki 3. Ligde mücadele etmesinden büyük yarar var dendi. Nitekim takım kurulda mücadele etti ve 2. Lige çıktı. Ancak 3. Ligdeki şampiyonluk mücadelesinde bölge takımları ile yaptığı maçlarda Trabzonspor sempati toplayacağına düşman kazandı. Bölge takımların taraftarları Trabzonspor’a düşman oldu. Trabzonspor pilot takımı 2. Ligde mücadele etti. Ancak yönetimin yukarıda belirtilen sebeplerden ötürü takıma ilgisi azaldı ve takım kapatıldı.

Şimdi pilot takım deneyimi yeniden hayatta. 1461’in bank Asya’da hedefi ne. Elbette başarı yakalamak. Yıllar önceki gibi. Bu durumda 1461 hedefi yakalamak için pilot olma özelliğinden sıyrılarak başarılı olmaya mahkûm takımlar gibi mi kendini revize edecek.?

Sanki öyle. Takımın transfer politikasında son bomba Rizespor’un kalecisi M.Ali ile ilgili oldu. M.Ali yaşı ilerlemiş bir futbolcu. Kimi iddialara göre 30’a dayanmış. Böyle bir kaleci 1461 için elzem mi..? 

Akçay’a göre evet elzem çünkü ligin havasını bilen tecrübeli bir ağabeye gerek var. Giray Bulak’a göre ise elzem değim. 1461, kalesine 30 yaşında birini transfer etmemeli. İşte 1461’de kopan kriz bundan yaşanıyor. Yaşanmaya da devam ediyor.

Bize öyle geliyor ki Giray Bulak’ın mazereti ve önerisi çok yerinde. 1461 pilot takım olduğunu unutmayacak, ama başarıyı kovalamada da motivasyonunun bozmayacak.

Bize göre iki teknik adam Bulak ve Akçay aynı ekolun insanı. Aralarında anlaşacaklardır.

Bu arada, 1461’in yönetim kurulu üyelerinin yaşanan bu olaydan habersiz olması iyice düşündürücü...

Editör: TE Bilişim