Trabzonspor, Vahid Halilhodzic'in sözleşmesinin feshedilmesinin ardından takımın başına getirilen Ersun Yanal ile 3 resmi maçından da galibiyetle ayrılarak kötü günleri geride bıraktı.

Ersun Yanal'ın takımın başına gelmesinin ardından ilk olarak Galatasaray'ı 3-0 mağlup ederek 945 gün sonra "Üç Büyükler" karşısında galibiyet alan bordo-mavili takım, ardından UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda 3-1'lik Metalist Kharkiv galibiyetiyle 2. tura yükselmeyi garantiledi, dün de Gençlerbirliği'ni 4-1 yenerek zirve yarışını sürdürdü.

Yanal yönetiminde 3 resmi maçta 10 gol atan Karadeniz ekibi, kalesinde 2 gol gördü.

-Puan cetvelinde 5 sıra yükseldi

Ligin 9 haftasında 2 galibiyet, 6 beraberlik ve bir mağlubiyet ile 12 puan toplayarak lider Fenerbahçe'nin 7 puan gerisinde 10. sırada kalan Trabzonspor, Ersun Yanal yönetiminde aldığı 2 galibiyetle ligde 5 basamak yükseldi.

Bordo-mavliler, ligin 11'inci haftası sonunda 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyetle puanını 18'e yükselterek lider Beşiktaş'ın 5 puan gerisinde 5'inci sıraya yerleşti.

-Ligin en fazla gol atan takımı oldu

Ersun Yanal yönetiminde ligdeki 2 maçında 7 kez rakip fileleri havalandırarak 20 gole ulaşan Trabzonspor, ligde 11'inci hafta sonunda en fazla gol kaydeden takım oldu.

Trabzonspor'u 18 golle Mersin İdmanyurdu ve Kasımpaşa takımları takip etti.

- Taraftarlardan Yanal'a sevgi gösterisi

Trabzonspor'un 3 Temmuz sürecinde "şike iddialarıyla"  ilgili karşı karşıya geldiği Fenerbahçe'de görev alması nedeniyle takımın başına getirilmesi eleştirilen Yanal'a taraftarlar Gençlerbirliği karşılaşmasında destek verdi.

Maçta atılan 4'üncü golün ardından taraftarlar da tribünlerden "Ersun Yanal" şeklinde tezahüratta bulundu. Yanal, tezahüratlara taraftarları alkışlayarak karşılık verdi.

Gençlerbirliği galibiyetinin ardından kentte yayımlanan yerel gazeteler de teknik direktör Yanal'la birlikte takımın yakaladığı olumlu havaya geniş yer verdi.

 - "Şehirde heyecan, şampiyonluk sesleri yükseldi"

Trabzonspor'un Stadyum ve Amatör Branşlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Sadıklar, ligde teknik direktör Ersun Yanal ile bir çıkış yakaladıklarını belirterek, "Aldığımız galibiyetlerle şehirde heyecan, şampiyonluk sesleri yükseldi.  "Artık 'şampiyonlukta biz de varız' diyoruz" ifadelerini kullandı.

Karşılaşmayı sağanak yağışa rağmen kale arkası tribünde taraftarlarla izleyen Sadıklar,  teknik direktör Ersun Yanal'a taraftarların destek verdiğini belirterek, "Alınan sonuçlarla ona karşı destek arttı. Vahid hoca da Yanal'a iyi bir takım hazırladı. Bu galibiyetlerle her şey bitmiyor, devam etmesi gerekiyor. Beşiktaş maçını kazanmamız halinde ileriye çok daha umutla bakabileceğiz"' dedi.
Editör: TE Bilişim