Trabzonspor, Legia Varşova karşılaşmasını kaybetti ama bu şokun da ötesinde bir haber geldi... Maçın ikinci yarısının ortalarında topsuz bir pozisyonda zemine takılan ve acılar içinde yerde kalan Onur Kıvrak’ın MR’ı çekildi ve acı gerçek ortaya çıktı; milli file bekçisi en az 6 ay sahalardan uzak kalacak. Konuyla ilgili olarak resmi siteden açıklama yapan Trabzonspor sağlık kurulu, 26 yaşındaki başarılı kalecinin sol diz ön çapraz bağlarında kopma olduğunu ve en kısa sürede bir operasyon geçireceğini belirtti.

En iyi döneminde...

Bu haber, başta Onur Kıvrak’ın kendisi olmak üzere tüm Trabzonsporlular’ı derinden sarstı. Geçtiğimiz sezon kariyerinin en iyi dönemini geçiren ve yeni sezona da çok formda girip A Milli Takım formasını da alan Trabzonspor’un kaptanı ile ilgili olarak izlenecek tedavi süreci önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Yerine Fatih Öztürk

Onur Kıvrak’ın uzun süreli sakatlığında Trabzonspor’un kalesini Fatih Öztürk koruyacak. 1986 doğumlu file bekçisi, 1461 Trabzon’da gösterdiği üst düzey performans ile A Takım’a çağrılmıştı. 1.91 boyundaki Fatih Öztürk’e hem mevcut hem de daha önceki kaleci antrenörleri tam not vermiş, sezon başında birçok Süper Lig takımından teklif gelmesine rağmen yönetim de kendisini satmamıştı. Fatih Öztürk, bu haftaki Karabükspor maçıyla ilk kez 11’de şans bulmuş olacak.

Başkan çok üzüldü

Legia maçındaki yenilgiden çok Onur Kıvrak’ın sakatlığına üzülen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, kalecisine acil şifalar diledi. Gerekli tüm imkanların seferber edileceğini belirten Başkan, “Allah beterinden saklasın diyoruz. Bir talihsizliktir gidiyor ama sevenlerimizin dualarıyla atlatacağız. Onur’a çok üzüldük. Şimdi hepimiz Fatih’e sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Onur için ilk değil

Trabzonspor’un kaptanı, 2010-2011 sezonunda da aynı sakatlığı yaşamıştı. Bordo-Mavililer’in cezası sebebiyle Kocaeli İsmetpaşa Stadı’nda oynanan Kasımpaşa maçının son dakikalarında yine zeminin azizliğine uğrayan Onur Kıvrak’ın, o zaman sağ diz ön çaprazlar bağları  kopmuştu. Ameliyat olmak için Amerika’ya giden başarılı file bekçisi yine 6 ay sahalardan uzak kalmıştı.

İlk telefon Tolga'dan

Onur Kıvrak’ı geçirdiği ağır sakatlık sonrasında ilk arayan ve geçmiş olsun dileğini ileten isimlerden biri Tolga Zengin oldu. Eski takım arkadaşının sıkıntısını paylaşan Beşiktaş’ın kaptanı, “Bir futbolcu için olabilecek en büyük talihsizlik. Ancak Onur daha önce de bunu yaşadı ve daha sağlam bir dönüş yapmayı başardı. Bunun da üstesinden geleceğine inanıyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim