Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak, Ziya Bey Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyerek Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen toplantının sonuç bildirisini okudu.

Ali Özbak tarafından okunan sonuç bildirisinde, Trabzonspor Kulübü'nün 3 Temmuz tarihinde başlayan şike süreci içerisinde uğradığı haksızlığın giderilmesi doğrultusunda yapılacak her türlü hamlenin içerisinde olacağı vurgulandı.

Sonuç bildirisinde şu ifadeler yer aldı:

"Sportif başarıların sahada gösterilecek mücadele sırasında akıtılacak alın teriyle kazanılacağı inancında olan bizler, farklı yollarla elde edilecek kazanımların hiçbir değer taşımadığına yürekten inanıyoruz.

2010-2011 Sezonunda Trabzonspor'un saha içerisinde uğradığı haksızlıkların yüce adaletimizin konusu haline gelmesi ve oluşturulan iddianamenin çarpıcılığı maalesef futbolun içerisindeki diğer unsurlarca gerektiği gibi yorumlanamamış, ortadaki suçun faillerinin cezalandırılması yerine üstünün kapatılması yoluna gidilmiştir.

Ortada gerçek bir hak ihlali muhakkaktır. Bu nedenle adalet arayışı noktasında hukuksal zemin ve demokratik yöntemler doğrultusunda her türlü hamlenin sonuna kadar yapılmasına bizler de taraftarız. Trabzonspor'un elindeki şampiyonluğun farklı güçler tarafından gasp edilmesi hiç birimizin sessiz kalacağı bir durum değildir.

Trabzon'un tüm siyasal partileri, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, kulübümüze gönül veren taraftarımız bu süreçte üzerine düşen tüm görevleri yerine getirmeye hazırdır. Trabzonspor her zaman için siyaset üstüdür ve hiçbir Trabzonlu siyasetçi bu büyük kulübe katkı yapma noktasında kendisini geride tutmayı aklının ucundan dahi geçirmedi, geçirmez de.

Bu konuda karşılıklı olarak hep güven duygusu içerisinde olunmuştur. Elbette ki öncelikli olarak her zaman kulübümüz ön planda tutulmuştur. Bu güne kadar koruduğumuz sessizlik birileri tarafından yanlış anlaşılmış olabilir.

Ancak bu sessizliğimiz sadece adaletin hukuki çerçevede tecelli etmesini beklemekten başka bir amaç taşımamaktadır. Gelinen noktada hukukun futbol ortamı içerisinde sekteye uğratılmaya çalışıldığı ve iyi niyetten uzak bir dizi yanlışların sıralandığı yönündeki tespitimiz bundan böyle tüm sivil inisiyatiflerin süreçte daha aktif rol oynaması gerektiği gerçeğini gözler önüne sermektedir.

Bu görüşler ışığında tüm çabamız ve gücümüzle Trabzonspor Kulübü'nün yanında olduğumuzun Türk futbol kamuoyunca bilinmesini isteriz."

ETİK KURULU RAPORU DEĞERLENDİRMESİ
Basın toplantısına katılan Trabzonspor Kulübü avukatı Nusret Yılmaz, Etik Kurulu'nun raporu ile ilgili kendilerine her hangi bir bilgi gelip gelmediği şeklindeki soru üzerine yaptığı açıklamada "Etik Kurulu'nun raporuna öğrenebildiğimiz bilgiler kadar vakıfız.

Rapor resmi olarak açıklanmadı. Yapılacak olan resmi açıklamayı bekliyoruz.

Olay başka boyutlara gitse de biz güvenimizi muhafaza etmeye çalışıyoruz. Ancak çalışmalarımız var. Bu çalışmaların semerelerini sizlerde takip etmektesiniz.

Özellikle beyandan kaçınma gerekçemiz söz konusu etik kurulu raporunun resmi olarak temin edilemeyip, içeriğinin net bir şekilde tarafımız tarafından incelenmemesidir. Eğer duyduklarımız doğru ise hem taraftar olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak aklımıza bazı sorular gelmektedir" dedi.