Bugün bütün gözler UEFA'dan gelecek haberde. F.Bahçe'nin şikayeti üzerine Trabzonspor hakkında soruşturma açılıp açılmayacağına karar verilecek. Trabzonspor'un yaptığı şikayet üzerine TFF hakkında başlatılan soruşturmaya karşı hamle olarak F.Bahçe de Trabzonspor'u UEFA'ya şikayet etmişti. UEFA, Trabzonspor'dan savunma isteyerek, 17 Temmuz'da soruşturma açıp açmayacağına karar vereceğini bildirdi. Trabzonspor da savunmasını tamamlayarak dün UEFA'ya ulaştırdı. F.Bahçe, şikayetini savcının iddianamesine dayandırarak Trabzonspor'un Ankaragücü- Fenerbahçe, Karabükspor-Fenerbahçe, Sivasspor-Fenerbahçe maçlarında teşvik primi verdiğini iddia etti. Bu faaliyetleri Sadri Şener'in ve kulüp yöneticilerinin yürüttüğünü ileri sürdü. F.Bahçe sürekli gündeme getirdiği balık tapesini şikayetine koymadı. Trabzonspor ise bu şikayetlere yönelik esasa ilişkin bir savunma yapmadı. Savunmanın temelini, UEFA'nın kendi soruşturmasını yaptığına, Trabzonspor'u ilk günden bu yana temiz bularak son 4 yıldır başta UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ne aldığına vurgu yapıldı. F.Bahçe'nin iddianamenin aynısını şikayet dilekçesine yazdığı kaydedilerek, "Ancak mahkemenin Trabzon hakkındaki lehte kanaati kasıtlı olarak dosyaya konulmadı" denildi. 

TEK TEK SAVUNMA YAPILMADI 
Maçlarla ilgili tek tek savunmaya girmeyen Trabzonspor, "3 Temmuz'dan bu yana her türlü gelişmeden haberiniz zaten var. Bu nedenle dosyanın kapatılmasını talep ediyoruz" dedi. Bu arada F.Bahçe'nin bazı tapeleri yanlış tercüme ettirdiği anlatıldı. Sanki Trabzonspor yöneticileri birilerini arayıp teşvik primi teklif etmiş gibi gösterildi. Bu daha çok Sadri Şener'in görüşmelerinde yapıldı. Tapelerde Şener hep aranılan kişiydi. Ama bu yer değiştirmelerde arayan Şener olarak gösterildi. 

UEFA HER ŞEYİ BİLİYOR
Hukuk Kurulu'nun resmi sitesinden de şu açıklama yapıldı: "UEFA'ya savunmamız sunuldu. Tüm bilgi ve belgeler en başından beri UEFA'da var. Zaten bunlara dayanılarak F.Bahçe'ye ceza verildi. Disiplin ve Kontrol Komitesi'nin iddiaları incelemek istemesi halinde esasa ilişkin savunma için duruşma istedik."

Kaynak: Ulaş ÖZDEMİR
Editör: TE Bilişim