Trabzonspor, kupa mesaisinden turu kaybederek ve ağır yaralar alarak çıktı... Ligde zirvenin gerisinde kalan ve sezonu en azından kupa ile bitirmek için Türkiye Kupası’na büyük önem veren Bordo-Mavililer, 119’da gelen golün şokunu atlatmaya çalışıyor. Avrupa bileti için hâlâ ligin ilk 4-5 basamağı için şansı bulunsa da Trabzonspor’da kupaya vedanın ciddi bir hayal kırıklığı yarattığı kesin. Ancak bu kadarla da kalmadı Karadeniz ekibinin hasarı. Gelecek hafta oynanacak olan zorlu Başakşehir maçı öncesinde Trabzonspor’da sakat ve cezalı oyuncular cephesinde büyük sıkıntılar var. Normal şartlar altında ilk 11’de forma giyen veya birbirinin alternatifi olan futbolcuların yokluğu Ersun Yanal’ı çok zorlayacak.

Her mevki sakat-cezalı!

Fenerbahçe maçı öncesinde sakatlanan Bosingwa’nın zaten yetişmesi beklenmiyordu, deneyimli oyuncu yine 18’de olmayacak. Takımda onun en önemli alternatifi olan Salih Dursun’un da Sivas maçında direkt kırmızı kart görüp cezalı duruma düşmesi tüm planları bozdu. Yanal’ın Aykut ya da henüz tam hazır olmayan Zeki’ye bu bölgede görev vermesi bekleniyor. Tek sorun sağ bekte değil. Stoperde Uğur tam anlamıyla düzelmedi, Belkalem’den ise kötü haber geldi. Cezayirli’nin en az 1.5 ay sahalardan uzak kalacağı belirtildi. Uğur mecburen oynayacak, Aykut sağa çekilirse ikinci stoper Medjani olacak.

Tek forvet Yatabare

Orta alanda da sorun var. Son maçların formda ismi Erkan Zengin cezalı. Kanat akınlarının belirleyicisi Yusuf’un ve hücum yönündeki silahlardan Waris’in sakatlığı devam ediyor. Waris’in yokluğunu kritik noktaya getiren olay ise Cardozo ile alakalı. Çünkü sakatlığı da bulunan deneyimli futbolcu, durumu düzelse bile Başakşehir maçında cezası sebebiyle forma giyemeyecek. Kısacası Trabzonspor’da her mevkide sıkıntılar var.

Statü değişti cezadan kurtuldu

Trabzonspor’u olası bir başka sıkıntıdan ise ceza yönetmeliğindeki statü değişikliği kurtardı. Eğer, ‘Ligdeki cezalar ligde, kupadaki cezalar kupada çekilecek’ şeklindeki düzenleme hayata geçmemiş olsaydı, Sivasspor kalecisi Ertuğrul’un başının yarılmasına sebep olan yabancı maddeler ve kötü tezahürat ile ilgili tutanaklar Karadeniz temsilcisinin başını ağrıtacaktı. Şimdi bu cezalar hayata geçse bile Bordo-Mavililer cezasını gelecek sezon kupada çekecek.