Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Emre Aksoy, Trabzonspor’a başkan adaylığı ilgili süreci ve bordo-mavili ekibin kongre kararı almasını değerlendirdi.

Kongre kararının alınmasını doğru bir adım olarak niteleyen Aksoy, “Kongre kararı alınması doğru bir karardı. Ama biraz daha erken alınabilirdi. Aday çıkacak insanlar daha erken çıkıp daha iyi projeler yapabilirlerdi. Biz adaylığımız açıkladığımızda erken dediler. Ancak erken olmadığını gördük. Yönetimsel olarak bir bir delegelerle görüşüyoruz. Sürece baktığımızda önümüzde yaklaşık 40 günlük bir süre var. Bazı adaylar çekildi. Biz kimsenin çekilmesinden yana değiliz. Trabzonspor hiçbir şekilde başkansız kalmaz. Her zaman iyi başkanlar Trabzonspor’u yönetir. Allah bize nefes verdiği müddetçe o sandığın başında yer alacağız” diyerek de adaylıktan çekilmeyeceğinin sinyalini verdi.

Akhisar Belediye mağlubiyetinin ardından Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’e karşı yapılan protesto ile ilgili görüşlerini de açıklayan Aksoy, “Taraftarın yaptığı olayı genelleştirmemek lazım. Bir kişinin dediği lafla bütün Trabzonspor taraftarını cezalandırmamak lazım. Küfrü kesinlikle tasvip etmiyorum. Ama öbür tepkiye baktığımızda Trabzonspor’un durumuna bakmak lazım. Sadri Şener kupayı her sefer istedi. Ancak, kupayı mikrofon önüne uzatıldığında istemek değil de taraftarlarla birlik ve beraberlikle olması daha doğruydu. Taraftar hep kendi başına hareket etmek zorunda kaldı Üzücü bir durum var ki taraftar derneklerinden hiçbir şekilde görüşülmedi. Sadece belli taraftarlar derneklerine yardımcı olundu. Sanki bir siyaset varmış gibi taraftar içinde bölünmeler yaratıldı. Yönetim sıkıntı yaşadıkça taraftarından koptu. Bence sıkıntı yaşadıkça halkın içine inmesi lazımdı. Ters bir sistem yaptılar” dedi.

Başkan seçilmeleri durumunda ilk adım olarak Trabzonspor’u komple yenileyeceklerinin altını çizen Emre Aksoy “Seçildiğimiz günün sabahı yabancı mezarlığına son vereceğiz. Trabzonspor’un alt yapısı bizim için çok önemli. Alt yapıyı komple ele alıp gerektiği sürece futbolcu değişimi gerçekleştireceğiz. Yabancı isimlerden en fazla iki isim kalacak diğerlerini göndereceğiz. Trabzonspor ne zaman özünden vazgeçti, o tarihte şampiyonluktan uzaklaştı. Bunun için Trabzonspor’u özüne döndüreceğiz. Trabzon ruhu ile top oynayacak isimler kalacak. Bunun dışında gelir elde edeceğimiz projelerimizde hazır” diye konuştu.

Aksoy, bu akşam Orduspor ile oynanacak lig maçında herkesin her şeyi 90 dakikalığına bir tarafa bırakarak bu önemli maçta takımın yanında olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim