Fransızların ünlü spor gazetesi lequipe, dünya kupasında yıldızı parlayan oyuncularla ilgili ayrı ayrı makale hazırlarken bu makalelerin birini de Trabzonsporlu eski futbolcu Kolombiya’nın golcüsü Teofilo’ya ayırdı. 

Ancak hazırlanan kamalede Teofilo’nun burada iyi bir performans sergilemesine rağmen Avrupa’ya transferinin zor olduğu vurgusu yapıldı. Bu durumun en önemli gerekçesi ile Trabzonspor’dan ayrılış süreci ve takım arkadaşlarına silah çekmesi olarak gösterildi. 
Takım arkadaşlarına hava tabancası çektiği vurgulanan makalede, ancak yakın mesafeden bu silahın bir hayli etkisi olduğu vurgulandı ve: “İlk defa, polis bir profesyonel takım soyunma odasına girdi” yorumunda bulunuldu. 

Trabzonspor’dan kaçıp gitmesine de vurgu yapılan makalede, “O tam bir anksiyete krizi gibi davrandı”  ifadeleri kullanıldı.  Hatırlanacağı üzere Teofilo, Trabzon’da sakatlığı ve çeşitli hastalıkları olduğunu ileri sürmüştü. Ancak yapılan kontrollerde her hangi bir sorunu olmayan Teofilo, sonrasında da yine bu hastalıkları bahane ederek Türkiye’den ayrılmıştı. Fakat sonradan kendi ülkesinde de her hangi bir şeyi olmadığı ortaya çıkmıştı. 

Teofilo’nun rahatsızlığı psikolojik olduğu ve bunun da ismine ‘anksiyete’ dendiği kaydedildi.