Trabzonspor’da Sadri Şener, geçen hafta yaptığı açıklamaların ardından yönetimde değişime gitmek için düğmeye basıyor. Şener, şike davası sürecinde yalnız bırakıldığını söylemiş, “Bundan sonra yapılacak seçimlerde demek ki işleri daha az yoğun olan yöneticiler bulmamız gerekiyor” demişti. 

Başkanın bu sözleri gündeme bomba gibi düşmüştü. Sadri Şener, yönetimde operasyona gideceği tarihi belirledi:
Aralık ayı... Önümüzdeki aralık ayında yapılacak olan Mali Genel Kurul’da Şener seçim maddesi ekleterek erken seçime gidilmesini sağlayacak. Başkan, bu hamlesiyle hem camianın güvenini tazeleyecek, hem de kendisini yalnız bırakan yöneticilerle yolları ayıracak. 

Gençler ön plana çıkacak 
Sadri Şener, yeni yönetim listesinde genç isimlere ağırlık verecek, genç yöneticileri ön plana çıkartacak. Bu isimlerin başında ise şu anda da yöneticilik yapan Tuncay Bekiroğlu geliyor. Şener’in ayrıca yönetim dışından bir ismi de asbaşkanlığa getirebileceği konuşuluyor. Yönetimin önde gelen isimlerinden Genel Sekreter Hasan Yener’le ise yolların kesin olarak ayrılması bekleniyor. Nevzat Şakar’ın ise yakın çevresine, “Artık yoruldum. Kısa sürede çok yıprandım” dediği ve kendi isteğiyle bırakmaya hazırlandığı kaydedildi. 

Geç bile kalındı 
Başkan Sadri Şener’in ‘bazı’ yöneticilerine yaptığı gönderme ve Şenol Güneş’e son dava sürecini kastederek ‘bir telefon bile etmedi’ sitemi, Trabzon’da haliyle gündem oldu. Şimdi beklenti, bu konuların yankıları. Şenol hocanın başkanıyla medya önünde polemiğe girmek yerine önce ‘yüzleşmeyi’ seçeceği en büyük olasılık. Yönetime dair tablo ise kısa süre içinde netleşip, Aralık’ta nihayete erer... Daha dinamik, daha enerjik, dinlenirliliği Trabzon sınırlarını aşabilen bir ekibin varlığı, en azından bu özelliklere sahip kişi sayısının artması şart. Başkan Şener bu konuda aslında geç bile kaldı. Bundan en büyük zararı da bana kalırsa kendi gördü. Her konuda kendisi konuşmak, zorunda kaldı. Ekibinin çok önemli bir bölümü, verilen şansı kullanamadı, ‘Haklı davamız’ dedikleri konuda bile temsil yeteneğini ortaya koyamadı. 

Kısacası başkanın son patlaması haklı, yerinde. Trabzonspor ya da başka bir kulübün yöneticisi olmak; rozet takmak, siyasilerin olduğu açılışlara gitmek, bitmiş transferlerin yanında fotoğrafa girmek, kendi adının önüne falanca kulübün yöneticisi ünvanını ekletmek değildir. Oturacağınız koltuktan güç almak yerine o koltuğa güç, prestij vermeniz lazım. Sanırım başkan Şener de artık bunun farkına vardı ki net şekilde yaptı göndermesini. Bu kez kuracağı ekibin kendi yükünü, dolasıyla da Trabzonspor’u hafifletmesi en büyük beklenti.
Editör: TE Bilişim