Orduspor maçı öncesi Güneş’ten izin alan Zokora, kendisine ceza verileceğini öğrenince çileden çıktı. Güneş ile görüşen Zokora, “İzini siz verdiniz gittim. Bu ceza olayı nedir?” diye sordu

Güneş’in, “Ben sana izin vermedim…” cevabı sonrası Zokora hocasına büyük tepki gösterdi. Kaptan Tolga olayı yatıştırırken, Fildişili Ocak ayında Bordo-Mavili takımdan ayrılık için hazırlıklara başladı.

YENİ BİR KRİZ

Trabzonspor’da “PARA” krizinin ardından şimdi de “ZOKORA” krizi çıktı… Bordo-Mavili takımın Fildişili oyuncusu Zokara’nın, özel sebeplerini gerekçe göstererek Fildişi-Avusturya Milli maçı sonrasında izin alıp Trabzon’a geç gelmesi kriz çıkarttı. Zokora’nın izin alıp gittiğini, Güneş’in ise izin vermediğini söylediği kriz, Fildişili oyuncuyu Trabzonspor’dan ayrılma noktasına da getirdi. Kayserispor maçı öncesinde yaşanan bu kriz ise keyifleri kaçırdı.

MİLLİ MAÇ SONRASI

Zokora krizinin fitili ise Akhisar maçı sonrasında yakıldı. Akhisar maçın ardından Fildişi-Avusturya arasında oynanan Milli maç için ülkesine giderken teknik direktör Şenol Güneş’ten ailevi sorunlarını gösterip ekstra izin aldı. Ancak Fildişili oyuncunun bu izini ona pahalıya patladı. Geç gelmesinin ilk faturasını Eskişehir maçında tribünde oturarak ödeyen Zokora, daha sonra yönetimin kendisine ceza vereceğini öğrendi.

TOLGA ARAYA GİRDİ

Fildişili oyuncu kendisine ceza verileceğini öğrenince soluğu teknik direktör Şenol Güneş’in yanında aldı. Güneş ile görüşen Zokora, “İzini siz verdiniz ben de gittim hocam. Bu ceza olayı nedir?” diye sordu. Fildişili oyuncu aldığı, “Ben sana izin vermedim” cevabı sonrasında hocasına büyük tepki gösterdi. İkili arasında seslerin yükselmesinin ardından kaptan Tolga olayı yatıştırdı.

GÜVENİM KALMADI

Sözlü tartışma sırasında Fildişili oyuncu Zokora’nın, “Paramı bile düzenli yatırmayıp, kesintiler yapıyorsunuz. Kimseye güvenim kalmadı, devre arası da ayrılmayı düşünüyorum” dediği ve sonrasında odadan çıktığı öğrenildi. Zokora’ya Arap ülkelerinin yanı sıra Rusya’dan 1-2 takımın talip olduğu ve Fildişili oyuncunun menajerinin devre arasında bu takımlar ile görüşmelere başlayacağı belirtildi.

Kaynak: GÜNEBAKIŞ