Yakın bir arkadaşını ziyaret etmek için Ankara’ya gelen İsveçli savunma oyuncusu, burada dikkat çeken açıklamalar yaptı. Bir dönem Trabzonspor'da da forma giyen futbolcu Trabzonspor'dan ayrılmasını hata olarak görüyor.

2005-2006 sezonunda Göteborg takımından Gençlerbirliği’ne transfer olan, sonrasında Trabzonspor, Ankaraspor ve Ankaragücü takımlarında futbol oynayan İsveçli savunma oyuncusu Risp Trabszonspor'dan ayrılmasını hata olarak görüyor. 
Risp, Türkiye’deki ilk maçında Ankara 19 Mayıs Stadı’nda Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldıklarını ifade ederken, o karşılaşmada çok iyi bir performans gösterdiğini, bunun da kariyeri açısından çok önemli olduğunu anlattı.

Gençlerbirliği’nde 1.5 sezon forma giydikten sonra Trabzonspor’a transferinin gerçekleştiğini belirten Risp, "Her futbolcunun hayalinde büyük bir takımda forma giymek vardır. Ben de Trabzonspor gibi büyük bir camiaya transfer olduğum için çok sevinmiştim. Trabzon’da da çok güzel günler geçirdim" diye konuştu.

"Trabzonspor’dan ayrılmam hataydı"
Risp, o dönem Ziya Doğan’ın teknik direktörlüğünü yaptığı Trabzonspor’da forma giyerken önemli bir sakatlık geçirdiğini ve yaklaşık 5.5 ay futboldan uzak kaldığını anımsatarak, şunları söyledi: "İyileştikten sonra Ziya hoca ayrılıp yerine Ersun Yanal gelmişti. O dönem kulüpte maddi sıkıntı da vardı. Ailemle birlikte Ankara’ya dönmeyi düşündük. Şimdi düşünüyorum, Trabzonspor’dan ayrılmam hataydı.