Trabzonspor Kulübü Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u UEFA'ya şikayet etmesi üzerine resmi web sitesinden açıklama geçti

Yapılan açıklamalada şu ifadelere yer verdi : UEFA, Disiplin Talimatının 48.maddesi G bendi gereği, şikayetin hükümlüden gelip gelmediğine, ciddi olup olmadığına bakmaksızın inceleme başlatmak zorundadır.

17 Temmuz tarihi yaklaştıkça, hükümlünün bu normal prosedür üzerinden yaptığı şikayet , hali hazırda kulübümüz lehine oluşan algının değişmesine yönelik bir çalışmadır.

 2011-2012 futbol sezonunda kulübümüz Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme turunda, Portekiz’in Benfica kulübüne elenmiştir.

Kulübümüz Avrupa macerasına UEFA Avrupa Ligi Play-Off müsabakaları ile devam etmiştir. Atletico Bilbao ile eşleşen kulübümüz, eşleşmenin ikinci maçına çıkmadan hemen önce, aşağıdaki UEFA’nın kararı ile Fenerbahçe kulübünün yerine Şampiyonlar Ligi grup müsabakalarına direkt katılmıştır.

Takip eden, 2012-2013 ve 2013-2014  sezonlarında da kulübümüz UEFA tarafından tüm Avrupa kupaları müsabakalarına davet almış ve katılmıştır.
 
Günümüze kadar uzanan şike davası sürecinde, gerek Türk Ceza Yargısı, gerekse sportif yargılamadan tertemiz çıkan kulübümüz, algı değiştirme cambazlarının bu çabasından da yara almadan çıkacaktır.  Unutulmasın ki, hiçbir çaba şike mücedelesinden bizi vazgeçiremeyecektir.

 TRABZONSPOR KULÜBÜ