Çakıroğlu, dün yapılan Futbol Federasyonu genel kurulunun kendileri açısından olumlu geçtiğini belirterek, "Söylenilen sözlerin muhatapları haricinde herkesten olumlu tepkiler aldık. Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören bile çıkıp konuşmasında başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu'nun sözlerini destekleyen bir konuşma yaptı. Herkes İbrahim Hacıosmanoğlu'nu konuşmasından sonra tebrik etti" dedi. 

Trabzonspor'un temiz Türk futbolu için mücadele verdiğini ifade eden Çakıroğlu, "Biz kupanın peşinde değiliz. Kupa temiz Türk futbolu için bir sembol olmuştur. Kupa Trabzonspor'a lazım değil. Kupa temiz Türk futbolu için Türkiye'ye lazım. Kupanın gelmesi demek gerekli cezaların verilmesi ve adaletin sağlanması demek" diye konuştu. 

Çakıroğlu, UEFA’nın Trabzonspor’un sürece müdahil olma isteğini reddetmesine ilişkin ise "Bu karar, UEFA'nın 'bu sürece kimsenin müdahil olmasına gerek yoktur' demesi anlamına gelir. Bizde her şeyi bırakacağız anlamına gelmiyor. Dün çalışıyorduk, bugün iki katı daha fazla çalışacağız" ifadelerini kullandı. 

Kulüple ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydeden Çakıroğlu, "Biz futbol ile ilgili çalışmalarımızı insan üstü çaba ile yürütmeye çalışıyoruz. Çok ciddi şeyler yapıyoruz. O geldiğimiz makam ağlama sızlanma makamı değil ama önümüzde çok kolay şeyler yok. Bunu da biliyorduk. Zor şeyler de iki günde halledilmez. Sistemli bir şekilde elimizden geleni yapıyoruz" dedi. 

Kadrolarında 12 yabancı oyuncularının bulunduğunu dile getiren Çakıroğlu, "Şu an için 4-5 oyuncumuza gelen ciddi teklifler var. Yazılı teklifler istedik. Bunları değerlendireceğiz" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim