Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde J Grubu'nda yer aldı. Bordo-mavililerin ilk rakibi Lazio oldu. Gruptaki diğer rakibi ise Legia Varşova oldu. Trabzonspor'un 3. rakibi ise Apollon Limassol oldu. Buna göre J grubu;

Bordo-Mavililerin Futbol Genel Koordinatörü Ünal Karaman, grubu değerlendirdi. Karaman, “Psikolojik zorluğu olan maçlar oynayacağız. Hiçbir maç hiçbir takım kolay değil. Ama umut ediyoruz biz bu gruptan çıkarız” dedi. 

Trabzonspor’un 1994 yılında Aston Villa’yı eledikten sonra UEFA 3. Turunda karşı karşıya geldiği Lazio ile ilk maçta 2 -1 yenilmesine rağmen Ünal Karaman’ın 67. Dakikada farkı bire indiren gol Ünal Karamn’dan gelmişti. 

LAZİO MAÇINI ROVANŞ OLARAK GÖRÜYOR MU?

Bu maçta özellikle hakem hataları gündeme gelmiş ve İtalyan Lobisinin gündeme gelmişti. Karaman, Trabzonspor’un Lazio ile tekrardan eşleşmesinde bu maçı o dönemin rövanşı olarak görüp görmediğine ise şu şekilde yanıt verdi: 
“Sporda hiçbir olayı rövanş gibi görmemek lazım. Sonucunda çok saygın külüler bunlar. Böyle saygın kulüplerle bizim tarihimizi de güçlü kılıyor. Yıllar önce oynanan karşılaşmayı yine önümüze koyuyorsunuz. Dolayısı ile bunlar unutulmuyor. Rakibimize yine Cagliari bir müsabakası oynamıştık ama attığımız nizami gol verilmemişti. Eskisi gibi değildir diye düşünüyoruz. İnsan bir mücadele verirken o alın terinin karşılığını hiç ir hakem emeği yemeyecektir. O dönem İtalyan baskısının üzerinde unutmuş ve geçmişe bırakmışızdır. O lobi mutlaka kendi içinde vardır ama bu vakitten sonra insanların alın terini harcamayacaklardır. Takımımıza inanıyoruz. Ülkemizi en iyi şekilde değerlendireceğiz. Polonya takımı da kolay bir takım değil. Şampiyonlar liginden oynayarak geldiler” dedi. 

TRANSFER YAPILACAK MI?

Trabzonpor’un transfer yapıp yapmayacağı ile ilgili olarak ise Karaman, “Bizde belli bir transfer içinde teknik kadromuz ile konuyu  paylaşacağız. Önümüzde çok az bir zaman kaldı. Daha önce belirlenen isimler üzerinde fikir paylaşımı yapacağız. Şuan da transfer yapmak için para harcamayacağız. Mutlak faydası olacağına inandığımız oyuncu olursa transfer yapılabilir” dedi.
Editör: TE Bilişim