Açıklamasında Trabzonspor'un 2013-2014 sezonu hazırlıklarına başladığı şu günlerde özellikle oyuncuların alacaklarıyla ilgili çok sayıda spekülasyon ve yanlış bilginin kamuoyunu meşgul ettiğinin altını çizen Üstünsalih şunları söyledi:

“Göreve seçildiği günden bu yana bütün enerjisiyle, mesaisini kulübümüzü daha iyi seviyelere taşıma doğrultusunda harcayan yönetim kurulumuz, bu sorumluluğu çerçevesinde ciddi bir kaynak girdisi oluşturmuş, 24.7 milyon TL. tutan bu bedeli oyuncularımızın alacakları başta olmak üzere acil giderlerde kullanmıştır.

Gelinen aşamada UEFA kriterlerine uyum başta olmak üzere kulübümüzün mali vecibelerinin yerine getirilmesi aşamasında hiçbir sorun bulunmamaktadır. Yönetim kurulumuz bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de kısa ve orta vadeli hazırladığı program doğrultusunda tüm ödemeleri planlı bir şekilde gerçekleştirmeye devam edecektir.”

Yabancı futbolcu transferinde yaşandığı söylenen durgunluğun ise ekonomik sebeplerden değil, kontenjan yoğunluğundan kaynaklandığını vurgulayan Üstünsalih, “Yerli oyuncu transferinde de teknik sorumlularımızın talepleri doğrultusunda yönetim kurulumuz her türlü hamleyi yapabilecek güce ve yeterliliğe sahiptir. Taraftarlarımızdan bu gerçekler dışında yapılan spekülasyonlara itibar etmemelerini ve karamsarlığa kapılmadan her zaman olduğu gibi takımlarını desteklemeye devam etmelerini bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.
Editör: TE Bilişim