Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında deplasmanda İstanbul Başakaşehir ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor'da hakem Halis Özkahya'ya olan tepkiler dinmiyor. Teknik direktör Vahid Halilhodzic'in tribüne gönderilmesi ve Onur'un maç sonrası yapmış olduğu açıklamalar ise başta teknik heyetin ve yönetimin gündeminin ilk sırasını aldı.

İstanbul Başakşehir karşısında ilk yarı kötü bir oyun sergilemediklerini ancak ikinci yarıda hakemin faul vermemesi sonrası yenen şok golle kötü bir oyun ortaya koyduklarını belirten Trabzonspor Başkanı Yardımcısı Ali Uzunay, "Hakem de çok iyi niyetli değildi. Futbolcularla konuştuğumuz zaman da hakemin aşağılayıcı kelimeler ve mimikler kullandığını ifade ettiler. Hakemin de tahrikleri olduğunu öğrendik. Yan hakemle orta hakemin ortasında olan bir pozisyonda faulü vermedi ve ondan sonra saha olayları başladı. Saha olaylarının sebebi de hakemdir. Birkaç gün önce Fenerbahçe'ye çalınan penaltıyı da görüyorsunuz. Biz burada nasıl bir iyi niyet arayalım, bunlar hep tesadüf mü oluyor. Demek ki hakemlerde bu sezon bir sıkıntı var. Bu sıkıntıyı da çözmek TFF'ye düşüyor. Bu konuda da bizim üzerimize düşen gerekli hamleleri yapacağız" dedi.

"ONUR PATLAMA YAŞADI"

Kaleci Onur'un Trabzonspor'un takım kaptanı olduğuna dikkat çeken Uzunay, "Onur, Trabzonspor'un kaptanı. Hakeme gidip bir şeyler anlatıyor ve hakem onu itiyor. Dinlemiyor bile. Takım arkadaşlarını uzaklaştırıyor kart görmesinler diye. Onur hakemle konuşmak istiyor ama hakem buna müsaade etmiyor. Onur da bunun üzerine sinirlenip topa degaj yapıyor. O zaman göster diyor. Belki Onur'un tepkisi fazlaydı ama üst üste gelince böyle bir gerginlik oldu. Onur'un da üzerinde daha önceki maçlardan kaynaklanan birikim vardı patlama noktasına geldi ve hepsini orada döktü" ifadelerini kullandı.

Uzunay, Onur'un aşırı tepki göstermesinde Milli Takım'da yaşadıklarının da etkisi olduğunu dile getirerek, "Milli Takım'da yediği goller sonrası kendisine yapılan eleştirilerden dolayı psikolojisinde bugünlerde biraz sıkıntı var. Onun stresini yaşıyor. Hala o stresten kurtaramadı. Orada söyleyemediklerini burada söyledi. İsyanını dile getirdi diye düşünüyorum. Onur'un birikiminin patlamasıydı söylemleri" şeklinde konuştu.

"BU BÖYLE GİTMEZ"

Trabzonspor Başkanı Yardımcısı Ali Uzunay, kadronun birbirini yeni tanıdığını ifade ederek, "Bu kadro birbirini yeni tanıyor. Önümüzdeki maçlarda bu farklı olacak, böyle gitmez. Bu sezon biz hedefi çok yüksek gösterdik. Hedefi yüksek gösterince ister istemez seyirci üzerinde bir yönlendirme yaptık. Böyle haksızlık olunca en ufak bir şeye tahammülleri kalmıyor. O yüzden takımın bir an evvel toparlanıp gerçek gücüyle sahaya yansıması lazım. Sahaya girenleri tasvip etmiyoruz. Doğru değil. Bu Trabzonspor fayda değil, zarar verir" diye konuştu.