Bu sezon, kendi evinde 13 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyetle 30 puan toplayarak sahasında en başarılı ekiplerden biri olan bordo-mavililer, zorlu maçlar öncesi de ezeli rakiplerine gözdağı verdi.

Karadeniz ekibi, evinde Fenerbahçe, Kasımpaşa ve Gaziantepspor ile berabere kalırken, Mersin İdmanyurdu, Torku Konyaspor, Gençlerbirliği, Çaykur Rizespor, Medicana Sivasspor, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyespor, İstanbul Başakşehir, Kardemir Karabükspor ve Akhisar Belediyespor'u mağlup etti. Bordo-mavili takım, sahasındaki tek yenilgisini Eskişehirspor karşısında aldı.

Sahasındaki 13 maçta 32 gol atan bordo-mavililer, maç başına 2,46 gol ortalaması yakalarken ligde de evinde en fazla gol kaydeden ekip konumunda bulunuyor.

Fenerbahçe ile berabere
Trabzonspor, bu sezon sahasında üç büyük rakipleri karşısında sadece Fenerbahçe ile karşılaştı.

Ligin ikinci haftasında sarı-lacivertli takımı konuk eden bordo-mavililer, sahadan 0-0 beraberlikle ayrılarak rakibine 2 puan kaybettirdi.

Karadeniz ekibi, ligin 27. haftasında Galatasaray'ı, ligin 29. haftasında da Beşiktaş'ı konuk ederek, üç büyük rakibine karşı bu sezon ki maçlarını tamamlayacak.

"Yenip göndermeyi hedefliyoruz"
Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, ligde öncelikle deplasmanda oynayacakları Torku Konyaspor maçından galibiyetle ayrılarak yollarına devam etmek istediklerini söyledi.

Bu karşılaşmanın ardından sahalarında Galatasaray'ı konuk edeceklerini ifade eden Aslan, "Beşiktaşla da sahamızda karşılaşacağız. Biz bütün maçları önemsiyoruz. Trabzonspor, hiçbir iddiası olmadığı zaman bile büyüklüğüne yakışır oynamalıdır. Galatasaray'ı da Beşiktaş'ı da iyi bir şekilde ağırlayarak yenip göndermeyi hedefliyoruz" dedi.

Sahalarında aldıkları başarılı sonuçlara değinen Aslan, "Onları yenmek için büyük mücadele vereceğiz. Galatasaray'ı bu sezon deplasmanda yenmiştik ama son yıllarda büyük takımlara karşı da galibiyet azlığımız var. Bunu gidermek, Avrupa kupalarına katılma mücadelemiz adına bu maçlarda da büyük bir mücadele vereceğiz" diye konuştu.