Trabzonspor kulübünden, Çaykur Rizespor Başkanı Metin Kalkavan'ın geçtiğimiz sezon son hafta oynanan Trabzonspor - Bursaspor maçında forma giyen bazı futbolcular için savcılığa şike iddiasıyla suç duyurusunda bulunacağı açıklamasına, Fenerbahçe üzerinden son derece sert bir tepki geldi.  

Trabzonspor yönetimine bazı şeyler ilettiklerini belirten Metin Kalkavan, "Trabzonsporlu ve Bursasporlu bir kaç futbolcu ile ilgili hukuki başvurumuzu yapacağız. Türk futbolu adına bazı şeylerin ayıklanması lazım. Yargı karar verecek. Çok net olarak bizim tespitimiz var. Yargı bunu aydınlatacaktır. İki takımdan belli futbolcular var. Şikayetimizi yapacağız. Bu bizim hakkımız." ifadelerini kullandı. 

Trabzonspor'dan, Rizespor'a şike cevabı 

Öte yandan Bursaspor'dan sonra Trabzonspor kulübünden de cevap gecikmedi. Bordo mavili kulübün yöneticisi Gökhan Saral sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şikecilere tören yaparken komşusu aklına gelmeyenler, bize değil, söz rüya bile göremezler. 1 sene yat yat yat. Trabzonspor bizi düşürdü. Ne güzel Rize." ifadelerini kullandı.