UEFA'nın kararlarının ardından, Türkiye'de ki siyasetçilerin tek hedef noktası var: Fenerbahçe ve Beşiktaşın yanında olup, UEFA'yı eleştirmek. Bu duruma daha fazla dayanamayan Trabzonspor'dan yönetiminden açıklama geldi. İşte o sert mesajlı açıklama :

Futbolumuzda 3 Temmuz sürecinin ardından gelinen noktada Türk adaletinin ve UEFA’nın verdiği kararlar ortadayken, ülkeyi yönetmeye talip olan siyasi parti liderleriyle bazı yetkililerin son günlerde takındıkları tavır manidardır. 

Her ne şartta olursa olsun tarafsızlık ilkesine bağlı kalması gereken bu kesimler adeta haksızlığa uğrayan ve hakları gaspedilen Trabzonspor’un bu haklı davasını görmezden gelme yarışı içerisine girmişlerdir.

Sorumluluk sahibi iktidar taliplilerinin oy kaygısıyla, söylemlerinde her defasında ahlaklı ve temiz futbol yaratma mücadelesi içerisinde olan camiamızı hedef alır gibi gözükmeleri doğru bir yaklaşım tarzı değildir.

Elbette bu söylemlere sağduyuyla mücadele eden, dünyanın her köşesine yayılmış milyonlarca Trabzonspor sevdalısı taraftarımızın ve temiz futbol beklentisi taşıyan Türk futbol paydaşlarının vereceği cevaplar bulunmaktadır.

Bizler ve bu kesimler büyük bir sağduyu örneği göstererek yaşanan sürecin tamamlanmasını beklemekteyiz.

Trabzonspor sevdalıları ve namuslu Türk futbolu paydaşlarından aynı sorumluluk anlayışı çerçevesinde hareketlerini sürdürmelerini istiyor, temiz Türk futboluna katkı sağlamak adına tüm ilgililerin de UEFA ve sonrasında çıkacak FIFA kararlarını saygıyla beklemelerini talep ediyoruz.

Kamuoyuna duyurulur.

Trabzonspor Yönetim Kurulu
Editör: TE Bilişim