Bordo-mavili kulübün aldığı kararlar Trabzonspor resmi internet sitesinden yayımlandı. 

İşte o açıklama: "Kurullarımız (Denetleme, Divan, Disiplin, Sicil, Arşiv-Müze), Asbaşkanımız Ali Kemal Başaran ve Genel Sekreterimiz Köksal Güney’in katılımı ile 18 Mart 2014 günü; kulübümüzün genel durumu ve özellikle 10 Mart günü yaşanan Fenerbahçe maçı üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Hüseyin Avni Aker’de oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe müsabakasında tribünlerde centilmenliğe aykırı davranışların gelişmiş olması, maalesef Trabzonspor’umuza zarar veren gelişmeler olarak değerlendirilmektedir. Her ne kadar maç esnasında ortaya çıkan davranışların kaynağında yatan asıl sebep 3 Temmuz sürecine dayalı olması yatıyor ise de hiçbir sebep, Trabzonspor’a itibar kaybettirici ve uzantısında da Trabzonspor’umuza maddi ve manevi zarar verici olmamalıdır. Yani: haklı davamızda her zaman haklı kalmayı başarabilmeliyiz. Bu nedenle tüm camia mensuplarımızdan bu anlayışa saygılı olmalarını beklemekteyiz.

Trabzonspor’umuza gönül vermiş taraftarlarımızın, bugünden geçerli olmak üzere haklı davalarını savunmalarında sükûnetle davranabilmeleri Trabzonspor’umuza sağlayacakları en büyük katkıları olacağını düşünmekteyiz. Aksi davranışları ise Trabzonspor’umuza daha büyük ve telafisi mümkün olmayacak, hatta akla gelmeyecek zararlar verebileceği bilincine tüm camia mensuplarımızın sahip olması gerekmektedir! Bu doğrultuda, bu gibi teşebbüslerde bulunanları uyarma, önleme ve yeni bir olaya sebebiyet vermemeleri bağlamında her Trabzonsporlunun sorumluluğu da bulunmaktadır. Yani: olayların olmaması için herkes, herkesi uyarmalıdır diye düşünmekteyiz.

Bu itibarla diyoruz ki; Fenerbahçe maçı ile ilgili verilen 6 maçlık cezayı, yetkililer en ince ayrıntıları ile benzer suçlardan ötürü diğer kulüplere verilen cezalar ile karşılaştırarak, nihai karara bağlamalarını beklemekteyiz!"
Editör: TE Bilişim