İşte Trabzonspor'un resmi site üzerinden verdiği o cevap;

"Türk Futbol Federasyonu Basın Sözcüsü ve Beşiktaş Kulübü eski yöneticilerinden Prof. Dr. Mete Düren’in, CNN TÜRK'te katıldığı “Aykırı Sorular” programında şikeyle ilgili yaptığı yorumlar Türk futbolunun hangi ellerce yönetildiğinin en önemli göstergesi olmuştur.

Yıldırım Demirören yönetimindeki TFF’nun şike sürecini düzgün bir şekilde sonuca bağladığını ileri sürecek kadar duyarsız olan Düren, bu tavrıyla adli yargıyı hiçe saymış, devletin polisinin, mahkemelerin aylarca süren çalışmalarıyla verdikleri kararı görmezden gelmiştir.

İşte bu anlayış TFF’nun konuya nasıl baktığının en çarpıcı ispatıdır. Ancak mahkemenin ortaya koyduğu gerçekleri yok saymaya hem isminin önünde profesör sıfatı bulunan Düren’in hem de içinde bulunduğu yönetim kurulu üyelerinin ve bağlı kurulların hakkı yoktur.

Türk futbolunun içerisinde aktif olarak 15 yıl geçirdiğini söyleyen, bu sürede hiç şike duymadığını savunan, sahada oynanan futbolun da temiz olduğuna inandığını belirten Düren’in nasıl bir körlük içerisinde yöneticilik yaptığını önce Beşiktaş camiasının ardından da Türk futbolseverlerin takdirine bırakıyoruz.

Mete Düren kimliği bugünkü TFF Yönetim Kurulu’nun bakış açısını özetlemesi bakımından son derece çarpıcı bir simge olarak kamuoyunun gözleri önüne serilmiştir.

Adli yargıyı yok sayan bu anlayışı bir kez daha kınıyor, artık bu federasyon yönetim kurulunun ülke futboluna verecek hiçbir hizmeti olmadığı yönündeki düşüncemizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.