Genel Sekreter Yener, “Tolunay hocanın 3.5 yıllık sözleşmesi var. Şenol Güneş ile de kongre öncesi uzun süreli imza attırdık. Biz ayrılsak, bile hoca görevinin başındadır” dedi

Trabzonspor’da Başkan Sadri Şener’in Mayıs’taki kongrede aday olmama ihtimalinin yüksek olması nedeniyle Teknik Direktör Tolunay Kafkas’ın da sezon sonu görevi bırakacağı iddiaları camia içerisinde konuşuluyordu. İşte bu iddialara Genel Sekreter Hasan Yener, cevap verirken, Tolunay Kafkas’ın kendilerinin ayrılması durumunda bile göreve devam edeceğini belirterek, “Şenol Güneş’te kongre öncesi uzun süreli imza attı. Tolunay hocada biz ayrılsak bile uzun yıllar Trabzon’a hizmet edecektir” dedi.

PLANLI BİR ANLAŞMA
Yener, Tolunay Kafkas’ın 3.5 yıllık sözleşmesi olduğunu hatırlatarak,  "O günün şartlarında Aralık ayında seçimli genel kurulun yapılacağının bilinmesine rağmen uzun süreli bir sözleşme yaptık. Tıpkı Şenol Güneş ile yaptığımız sözleşme gibi. Trabzonspor, hiçbir teknik adamla günü kurtarma adına ya da kısa vadeli çalışmaz. Trabzonspor Kulübü, teknik ve futbolcu kadrosunu uzun vadeli ve geleceği planlayarak oluşturur. Tolunay hoca da geleceği düşünerek, planlayarak bu göreve gelmiştir” dedi.

Bu tablonun sorumlusu hoca değil!
Yener,  alınan başarısız sonuçlar ile ilgili olarak Tolunay Kafkas’ın sorumlu tutulmasının haksızlık olacağını ifade ederek, "Çünkü bu oyuncu kadrosu onun oluşturduğu kadro değildir. Yönetim kurulu olarak Tolunay hocayla geldiği günden bu yana önümüzdeki sezonun kadrosunu oluşturma adına çalışmalar yapıyoruz. Mayıs ayı sonunda olağanüstü genel kurul düşünülse bile Trabzonspor'da devamlılığın gelecek adına da zaruret olduğu bir gerçektir. Bu nedenle tüm camia olarak Tolunay hocanın, dolayısıyla Trabzonspor'un başarısı için kenetlenmemiz gerekir" dedi.