Trabzonspor Kulübü İkinci Başkanı Ali Uzunay, 0-0 biten Fenerbahçe derbisi sonrası sarı lacivertli kulübün ikinci başkanı Mahmut Uslu'nun sözlerine Beyaz TV ekranlarında cevap verdi

İşte Ali Uzunay'ın sözleri;

"Maçtan sonra yapılan yorumları hayretler içerisinde izledik. Şimdi çok sevdiğimiz bir söz var; dinimize küfreden müslüman olsa. Sayın Uslu konuşuyor ama sormak lazım, bir hakem var, bir futbol oynandı. İki takım oynadı, yenişemediler. Sayın Uslu, istediği kararlar çıkmadığı için mi böyle konuşuyor. Sormak lazım, onun başkanı değil mi, Fenerbahçe'nin hakkı yenirse hakem odasını basarım diyen. Türk futbolunu dünyaya rezil ettiler. Önce kendilerini aklasınlar, sonra konuşsunlar."

"ÖNCE ADAM OLSUNLAR"

"Trabzon yöneticileri adamlık dersini onlardan alacak değiller. Önce adam olsunlar, sonra böyle konuşsunlar. Ezilmiş dedikleri Trabzonspor, onların gidemediği Avrupa'da Türkiye'yi temsil ediyor."

"GİZLESEYDİK BÖYLE RAHATSIZ OLMAZLARDI"

"Başkanımız, hakemi aradı, doğru. Hakemi aradığı zaman, hakeme sadece bu maçla ilgili olan kaygılarını anlattı. İyi bir yönetim olur inşallah temennisini iletti. Hakemi aradığını kendisi söyledi. Hakemi tehdit edip bunu saklamadı. Ama siz de biliyorsunuz ki, tapelerde de var. TFF başkanını arayıp da hangi maça, hangi hakemin verilmesi gerektiği telkinini verenler de var. Bizim başkanımız kapalı kapılar ardından değil, herkesin önünde söyledi. Onların kabul edemediği de bu. Hem aramasını, hem de açıklamasını kabul edemediler. Biz arayıp gizleseydik, bu kadar rahatsızdılar."

"ALDIĞIMIZ SONUÇTAN MEMNUNUZ"

"Biz istediğimiz mücadeleyi sahaya yansıtamadık. Aldığımız sonuç, oynadığımız futbola göre iyi. Yenemiyorsan yenilme. Biz aldığımız sonuçtan memnunuz. Hakemin yönettiği maçtan memnunuz. 1-2 pozisyon dışında iyi bir yönetim yaptı. Bizim de isteğimiz böyle adaletli bir yönetim olmasıydı."

"VERİLMEMESİ KONUSUNDA GİRİŞİMLERİMİZ VARDI"

"Hakemleri her maçta arayacağız diye bir şey yok. Bu arkadaşımızın yönettiği 6 maçta bize göre hataları vardı. Biz hakemin bu maça verilmesinden tedirgindik. Verilmemesi konusunda girişimlerimiz vardı. Verilince, başkanımız arama kararı aldı. Arandıktan sonra mı böyle iyi bir maç yönetti, bu kamuyounun takdiridir."

"KENDİLERİ GÖMÜLERİ NEREYE HARCADILAR"

"Mahmut Uslu'nun bizim yaptığımız transferlerle ilgili de bir yorumu var, gömü mü buldu diye. Etik olarak, bence böyle sözleri çok yanlış. Bu arkadaşımızın karakterini de kendisi belirliyor. Ben cevap vermiştim. Siz daha önce bulduğunuz gömüleri nerelere harcadınız, siz önce ona cevap verin."

"TOKADI YERSİN..."

"En son Papa söyledi, Anama küfredersen tokadı yersin. Bunu bir iki kelimeyle anlatamazsınız. Arka planda yaşananları üstüste koyarsak, bu duruma gelindi.

Biz ortamın bu kadar gerilmesini istemiyoruz. Ben tweet'ler atarken, Uslu'nun başına Sayın koydum. Trabzonspor'u aşağılayıcı cümleler kullandı. Biz kelimelerimizi seçerek kullandık, daha da ağırı olabilirdi. Bu kelimeleri bizim kullanmamız, bu açıklamaların üstüne normal oluyor. Yöneticiler rencide edici cümleler kurmazlarsa böyle olmaz.

Trabzonspor - Fenerbahçe gerginliğinin bitmesinden yanayız. Onlarda emanet bir kupamız var, onu alınca bu gerginlik bitecek."
Editör: TE Bilişim