Trabzonspor’un etkili taraftar gruplarından Tayfa’nın yöneticilerinden Fırat Korkamaz ve Tayfa Grubu Almanya temsilcileri Andreas – Sabine Kulpok çifti, Fenerbahçe maçıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptılar. 
Fenerbahçe maçını izlemek için Trabzon’a geldiklerini ifade eden Korkmaz, “Maçı Alman misafirlerimle beraber izledik ve maç öncesi, maç anı ve maç sonrası yaşanan her şeyi gözlemleme imkânımız oldu. Maç öncesi abartılan güvenlik önlemlerini, Trabzon Valisi’nin akıl almaz açıklamalarını ve özellikle çatılara, balkonlara keskin nişancı polislerin konuşlandırılmasını asla anlamayacağız ve bunun kesinlikle ortamı geren art niyetli bir hamle olduğunu biliyoruz. Keza maç öncesi Fenerbahçe kalecisi Volkan’ın ısınma esnasında taraftarlarımıza ettiği küfürler, terbiyesizce yaşadığı gol sevinci, keza Emenike’nin maç esnasında aktörlere taş çıkaran rol kabiliyeti hepimizin şahit olduğu utanç verici ayrıntılar” dedi. 

İKİ TAKIM ARASINDA Kİ HUSUMETİ BİLİYORUZ
Andreas Kulpok ise, “Öncelikle, iki takım arasındaki husumeti zaten biliyoruz. Ama mücadelenin sadece maç esnasında sahada olacağını tahmin ediyorduk. Maç öncesi gerilimin farkındaydık; taraftarların Fenerbahçe ve şike karşıtı tezahüratlar yapacağını biliyorduk ve bu kesinlikle normaldi.  Ve maç başladı, Sahada futboldan çok tiyatro izledik. Fenerbahçeli bazı futbolcular, Trabzonsporlu futbolcuları ve taraftarları provoke ettiler. Maçlara meşalelerle gelmek Almanya’da da yasak, ama Almanya’da da maçlarda meşale yakıldığını görebilirsiniz. Maç esnasındaki öfke bizi şaşırttı, çünkü futbolcuya büyük taşların ve meşalelerin atılması gerçekten tehlikeli. Ve elbette balkondaki keskin nişancıların varlığı kesinlikle kabul edilemez. Çünkü bu bir futbol maçı, sivil savaş değil. Bana göre maç bu şartlarda hiç başlamamalıydı” dedi.

MAÇI İZLEYECEĞİMİZ MUTLUYDUK
Andreas’ın eşi Sabine Kulpok ise, “Maçlarda fair-play olmalı. Ama mevcut koşullarda bu mümkün değildi. Tekrarlıyorum, maç tiyatro oyunu gibiydi, futbol oynanmadı. Emenike harika bir aktör. Sahada birden fazla hakem var ve Emenike kırmızı kart görmeliydi. Ve Trabzonspor kaptanı, kalecisi Onur, taraftarları sakinleştirme hususunda mükemmeldi. Diğer Trabzonsporlu futbolcular da olayları önlemeye çalıştılar. Maçı izleyeceğimiz için mutluyduk, çünkü Almanya’da Türkiye ligi maçlarını izlemek için çok para ödüyoruz” dedi. 


TRABZONSPOR MÜZESİNE BAĞIŞ YAPACAKLAR
Fırat Korkmaz’ın Trabzonspor ile ilgili kitap yazdığını kaydeden Andreas Kulpok, “Trabzonspor ile ilgili bir kitap yazıyor ve kitap için bizim de yazı yazmamızı istedi. Biz de Trabzonspor tarihini araştırmaya başladık ve eski kitaplar benim ilgi alanımdır. Bazı sahaflarla görüştüm ve Trabzonspor ile ilgili eski materyallere nasıl ulaşabileceğimi sordum. Birkaç parça bulmama yardımcı oldular ve artık Trabzonspor Müzesi’ne bağışlamak üzere parçalar toparlamaya başladım. Bütün bunlar bizim Trabzonspor Müzesi’ne ilk bağışımız olacak. Ve Trabzonspor Müzesi için parçalar toparlamaya devam edeceğiz” dedi. 

Fırat Korkmaz ise, “Andreas ve Sabine, Trabzonspor Müzesi’ne bağışlamak üzere topladıkları dokümanları Tarsus’a gelirlerken beraberlerinde getirdiler. Bu dokümanları Ekim ayında birlikte Trabzon’a giderek Trabzonspor Müzesi’ne bağışlayacağız” diye konuştu.

 Bağışlayacağımız dokümanlar:

·         4 Ağustos 1999 tarihinde oynanan Hamburg – Trabzonspor maçının tanıtımının yer aldığı Hamburg Spor Kulübü resmi yayını (dergi)

·         15 Ekim 1996 tarihinde oynanan Schalke – Trabzonspor maçının tanıtımının yer aldığı Schalke 04 Kulübü resmi yayını  “Schalke Kreisel” (dergi)

·         14 Temmuz 2010 tarihinde oynanan FC Wegberg Beeck – Trabzonspor dostluk maçının tanıtımının yer aldığı “Kleeblatt” Gazetesi’nin özel yayını

·         15 ve 29 Ekim 1996 tarihlerinde, UEFA Kupası 2. Tur eşleşmesi FC Schalke 04 – Trabzonspor maçlarının hatıra flaması

·         3 Kasım 1976 tarihinde oynanan Liverpool – Trabzonspor maçının tanıtımının yer aldığı Liverpool Futbol Kulübü resmi yayını (dergi)

·         15 Temmuz 1992 tarihinde oynanan Eintracht Frankfurt – Trabzonspor dostluk maçının tanıtımının yer aldığı “Neue Westfaelische” Gazetesi’nin özel yayını

·         14 Ekim 1996 tarihinde yayınlanan,  Schalke 04 – Trabzonspor maçının tanıtımının yer aldığı “Match Live” isimli taraftar dergisi



Editör: TE Bilişim