Normalde Rusya’da oynanacak Dünya Kupasından sonra emekli olmayı planladığı ifade edilen Durica, ancak Slovakya’nın Dünya Kupasına katılamaması nedeniyle kararını öne çektiği açıklandı.

Durica, ülkesinin basınına yaptığı açıklamada, “ 10 gün birlikte olacağımız ve bu 10 günün tadını çıkarmak istiyorum. Norveç ile yapacağımız karşılaşmada nasıl hissedeceğimi bilmiyorum. O zaman muhtemelen daha zor olacak. Ancak veda etmek için hazırım” dedi.

Pravda.sk'da yer alan habere göre, 13 yıldır milli takıma hizmet eden Durica, sona geldiğinde değişik duygular hissettiğini ancak bu durumun her spor dalında bulunduğunu ifade etti.


Tecrübeli oyuncu milli takım kariyerini futbol yaşantısının çoğunu geçirdiği Rusya’da ki Dünya Kupasından sonra bitirmeyi planladığını ifade ederken, ülkesinin bu turnuvaya katılamaması nedeniyle kararını öne çektiği ifade edildi.

Jan Durica, Norveç ile oynanacak maçtan sonra milli takım kariyerini noktalayacak. Slovak oyuncu, “Kararım yüzde yüz. Benim vaktim geldi” dedi.

İlk olarak 2004 yılında Japonya ile oynanan milli maçın kadrosuna davet edildiğini aktaran Durica, duygusal bir konuşma yaparak, “Dünya Şampiyonalarında, Avrupa Şampiyonalarında oynadım. Güzel anlar yalnızca şampiyonalar değil, aynı zamanda onlara giden yollardı. Çok iyi maçlar yaptık” dedi.

Milli takıma bırakmasına rağmen, futbola devam edeceğini aktaran Jan Durica, Trabzonspor’da yıl sonuna kadar ise forma giyeceğini aktardı. Trabzonspor ile kalan sözleşmesini tamamlayacak olan oyuncunun bundan sonra ki adresinin Slovakya mı, Trabzonspor mu, yoksa farklı bir takım mı olacağı sorusuna, “Mümkün olduğu kadar uzun süre yurt dışında kalmak istiyorum. Belki kariyerime son vereceğim veya yeni bir şeyler başlatacağım. Bu zor olacak” dedi.

Tecrübeli savunmacı ülkesinin Dunajska Streda kulübüne de sempati duyduğunu doğruladı.
Editör: TE Bilişim