Türkiye Kupası’nda Sarıyer’le karşılaşacak olan Beşiktaş’ta teknik patron Slaven Bilic, gözünü şimdiden hafta sonuna dikti. Süper Lig’de sezonun 12. haftasında Trabzonspor’la karşılaşacak olan Siyah-Beyazlılar’ın hocası, son dönemde özellikle gol yollarında etkili bir görüntü çizen rakibini pazar günü durdurabilmek için planını hazırladı. Bordo-Mavililer’in; farklı galip geldiği Galatasaray ve Gençlerbirliği mücadelelerinin kasetlerini defalarca izleyen Hırvat hoca ve ekibi, özellikle duran toplar üzerinde duruyor.
 
Kornere izin yok

Takımın, ceza alanına yakın bölgelerden kullanılan; serbest atış, korner vuruşları ve yüksek toplarda açığının bulunması sebebiyle bu duruma çözüm bulmak için yoğun mesai yapan 46 yaşındaki çalıştırıcı, bu handikapı kaldırma adına bir dizi önlem planı belirledi. Siyah-Beyazlı futbolcularla yaptığı toplantılarda bu konuyla ilgili olarak uyarılarda bulunan Slaven Bilic’in, takımından kendi yarı alanı içinde rakibe faul yaparak durdurması ve yine bu doğrultuda olabildiğince rakibe korner kazandırılmamasını istedi.

Cardozo’ya özel önlem

Trabzonspor’un Paraguaylı yıldızı Oscar Cardozo’nun ligde 9 maçta 8 gole ulaşması sebebiyle bu futbolcuya özel önlem almayı planlayan Bilic, başarılı futbolcuya sahada alan bırakılmaması konusunda takımın savunmacılarını uyardı. Başarılı futbolcunun özellikle birebirde etkili bir isim olması sebebiyle savunmanın bel kemiği Ersan Gülüm’e özel görev veren Bilic’in, oyuncusunu özel olarak hazırladığı öğrenildi.