5 yıllığına atandığı Trabzon’un Maçka ilçesinde, 1 yıl gibi kısa sürede yaptığı işler ile adından sıkça söz ettiren Trabzon halkının büyük sevgisini kazanan Maçka Kaymakamı Alper Balcı, görev süresinin dolmasına 4 yıl olmasına rağmen,  Nevşehir’in Ürgüp ilçesine atandı. Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın baskılarıyla Trabzon’dan uzaklaştırılan Alper Balcı, Trabzonsporlu kimliği ile de ön plana çıkıyordu.

ZAFERİN BEDELİNİ ÖDEDİ

Atanmasıyla ilgili olarak, ”İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun emirleriyle Ürgüp ilçemize atandık. Kendisine ve bizi yetiştiren bakanlığımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuşan Balcı, “kırgın olduğunuz kimse var mı?” sorusuna  “devlette kırgınlık olmaz. Zaferlerin bedeli vardır. Biz bunun bedelini öderiz. Babamız da ödedi bizde öderiz.”  Diyerek cevap verdi.

ŞİKE MÜCADELESİNE DEVAM

Devlet görevlisi olarak şike mücadelesinde yaptığı açıklamalar ile taraftarın gönlünde ayrı bir yer eden Alper Balcı, Ürgüp’te de aynı mücadeleye devam edeceğini HaberTS.com aracılığıyla açıkladı. Balcı “Şike yapanlar yorulana kadar mücadeleye Ürgüp’te de devam. Oğlum ve ben Trabzonspor kulübüne üyeyiz.  Son nefesimizi verene kadar,  şampiyonluğumuzu alana kadar şikeyle mücadeleye devam edeceğiz. Bu adamlar ya yorulmaya devam edecekler,  ya da bizim hakkımızı verecekler.” Dedi. 

Çok kısa sürede Trabzon halkıyla mükemmel bir uyum yakalayan Alper Balcı sözlerini şu şekilde noktaladı;

“Türkiye’nin çimentosu olan Trabzon halkına çok teşekkür ediyorum.  Bize inanılmaz teveccüh gösterdiler. Yılmaz Ergun Valimizin dediği gibi, ”Trabzon halkı tuğla gibi, geç ısınıyor ve geç soğuyor.”  Bize hak ettiğimizden fazla sevgi gösterdiler. Ben Türkiye’nin çeşitli yerlerinde çalışmış mülki idare amiri olarak böyle bir sevgiyi hiçbir yerde görmedim. Böyle bir damar hiçbir şehirde yok.”

HaberTS.com ailesi olarak Sayın Kaymakamımızı yeni görev yerinde başarılar diliyoruz.

Özel Haber: Ali Çil

Maçka Kaymakamı Alper Balcı'nın Trabzonspor'un yıldönümünde yaptığı konuşma;
Editör: TE Bilişim