Türkiye ve Avrupa’nın çeşitli kentlerinde Temiz Futbol eylemlerini sürdüren Trabzonspor taraftarları, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Zürih’teki FIFA Genel Merkezi önünde seslerini duyurmaya devam edecek.

DÜNYANIN HER YERİNİ EYLEM ALANINA DÖNDÜRMEYE KARARLIYIZ

2 Temmuz sürecinin ardından 2010–2011 şampiyonluk kupasının Trabzonspor’a verilmesi ve futboldaki kirli ortamın temizlenmesi amacıyla başlatılan Temiz Futbol eylemleri, Trabzon başta olmak üzere Türkiye ve Avrupa’nın bir çok kentinde gerçekleştirilmişti. Bir süre önce İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA Merkezi önünde eylem yapan Trabzonsporlular’ın yeni adresi İsviçre’nin Zürih kentindeki FIFA Merkezi olacak. Yaklaşık 45 haftadır eylemlere devam eden Temiz Futbol Eylem Komitesi’nden yapılan açıklamada, futbolda adalet sağlanana kadar dünyanın her yerini eylem alanına döndürmeye kararlı olunduğu vurgulandı.

UÇAK KALDIRILACAK

Zürih’teki eylem için İstanbul’dan da uçak kaldırılacak. 160 kapasiteli uçağın dolduğu ve Türkiye’den gidecek Trabzonsporlular ile Avrupa’nın çeşitli kentlerinden gelen çok sayıda bordo mavili taraftarın Zürih’te buluşacağı belirtildi. FIFA Merkezi’nde 14 Şubat günü yerel saatle 11.00’de başlayacak eylemle ilgili İsviçre makamlarından tüm izinlerin alındığı öğrenildi.

SEFER GÖREV EMRİ ÇIKARILDI

Zürih’teki eylemle ilgili ayrıca Temiz Futbol Eylem Komitesi tarafından bordo mavililerin efsane futbolcusu Dozer Cemil imzalı bir de sefer görev emri çıkarıldı. Temsili belgedeki metinde şu ifadeler kullanıldı:
"Bu görevin, seni sen yapan değerlere ve memleketine ödemekle yükümlü olduğun bir görev olduğunu bileceksin. Her türlü engeli ve imkansızlığı aşacaksın ve makamın, mevkin, statün ne olursa olsun o gün sadece bir nefer olarak orada hazır olacaksın. Maddi imkanların uygun değilse, bu emri uygun olanlara iletmekle yükümlüsün. Görev tamamlandıktan sonra intikal alanında ‘Oradaydı’ damgası vurulacak bu evrakı çerçeveleyecek ve bir onur belgesi olarak duvarına asacaksın. Seneler sonra, ‘O gün sen ne yapmıştın?’ diye soran torunlarına gururla bu belgeyi göstereceksin. Bu davanın bir şeref, haysiyet ve onur meselesi olduğunu unutmayacaksın. Yüzümü kara çıkarma."

Editör: TE Bilişim