Yaptığı flaş transferlerle Spor Toto Süper Lig'in transfer şampiyonu olan Trabzonspor'u, Fas'ın ev sahipliği yapacağı Afrika Uluslar Kupası tehlikesi bekliyor. Cardozo ve Papadopoulos dışında tüm yabancılarını Afrika kökenli ülkelerden yapan Karadeniz ekibinde yer alan oyuncuların, milli takımlarından davet gelmesi halinde bordo-mavili takım bazı maçlarda yıldız oyuncularından yararlanamayacak.  
 
Brezilya’daki Dünya Kupası’nın ardından futbol heyecanı Afrika Uluslar Kupası ile devam edecek. Afrikalı oyuncuların aylardır beklediği Afrika Futbol Şampiyonası'na sayı günler kalırken, Spor Toto Süper Lig'de top koşturan Afrikalı oyuncular, milli takımlarından davet gelmesi halinde bazı maçlarda takımlarını yalnız bırakmak zorunda kalacak. Türkiye'de en çok sıkıntı yaşayacak olan takımların başında ise Trabzonspor geliyor. Yaptığı flaş transferlerle adından söz ettiren ve transfer şampiyonu olan bordo-mavililer şampiyonluk mücadelesi vereceği sezonda Afrika Futbol Şampiyonası nedeniyle bazı maçlarda sıkıntı yaşayacağı görülüyor. Paraguaylı Cardozo ve Yunanistanlı Avraam Papadopoulos dışında yaptığı diğer yabancı transferleri Afrika kökenli ülkelerden yapması nedeniyle Trabzonspor'u, sıkıntılı günler bekliyor.
 
Trabzonspor'da, Afrika Uluslar Kupası'nda yer alacak Cezayir, Gana, Gine ve Mali'den futbolcular yer alıyor. Belkalem ve Medjani (Cezayir), Waris Majeed (Gana), Kevin Constant (Gine), Mustapha Yatabare (Mali) gibi isimler ülkelerinin milli takımlarından davet gelmesi halinde turnuvaya katılacaklar ve bazı maçlarda takımlarını yalnız bırakmak durumunda kalacaklar. Söz konusu oyuncuların turnuvaya katılmaları halinde ise sakatlık ve yorgunluk riskini de göz önünde bulunduran teknik direktör Vahid Halilhodzic'in önümüzdeki günlerde takım üzerinde planlama yapması bekleniyor.
 
Fas’ın ev sahipliğindeki turnuva 17 Ocak-8 Şubat 2015 tarihlerinde oynanacak. Spor Toto Süper Lig'de ise takvime göre ilk yarı 26 Ocak 2015'de oynanacak olan maçlarla son bulacak. İkinci yarı ise 1 Şubat 2015'de başlayacak.
 
GELİR GELMEZ MİLLİ TAKIMA ÇAĞRILDILAR

Trabzonspor'un son dakika transferleri Papadopoulos, Yatabare ve Waris transferleri gerçekleşir gerçekleşmez ülkelerinden gelen davet üzerine milli takım kamplarına çağrıldılar. 3 oyuncu ile birlikte  Belkalem, Medjani ve Constant ülkelerinden gelen davet üzerine milli takım kamplarına gittiler. Karadeniz ekibinde 5 oyuncu ise Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele edecek. Trabzonspor'da, Afrika Uluslar Kupası'nda  yer alacak Cezayir, Gana, Gine ve Mali'de futbolcular yer alıyor. Belkalem ve Medjani (Cezayir), Waris Majeed (Gana), Kevin Constant (Gine), Mustapha Yatabare (Mali) gibi isimler bugün olduğu gibi ülkelerinden davet gelmesi halinde turnuvaya katılacaklar. Karadeniz ekibinin bu oyunculardan 2 veya 3 maça yoksun çıkması bekleniyor.