"Savunma bizi şampiyon yapar!"

Gol atmak için yapılan hamlelerin bile organize olması gerektiğini söyleyen Mustafa Akçay, “Savunma güvenliği her zaman ön planda olmalı. Çünkü savunmanız sizi şampiyon da yapar, sıkıntıya da sokar” dedi

Trabzonspor’da teknik direktör Mustafa Akçay’ın oyun sisteminde savunmanın ayrı bir yeri var. Başarılı teknik adam, kendi oyun felsefesinde savunmayı değerli kılmanın ön planla yer aldığını belirtirken, “Savunma sizi şampiyon yapabilir” dedi. Akçay, oynanan 4 müsabakada atılan ve yenen gollerin dengeli olduğunun altını çizerken, “Gol atmak için yaptığımız hamlelere bile organize gidilmesi gerektiği anlayışını benimsiyorum. Savruk bir şekilde mücadele etmek veya gol aramak bize yakışmaz. Savunma güvenliği her zaman ön planda olmalı. Çünkü savunmanız sizi şampiyon da yapar, sıkıntıya da sokar” dedi.

ÖNCELİĞİMİZ TOP KAZANMAK
Savunmadaki rekabetin takıma olumlu yansıyacağını da söyleyen Akçay, “Forma için mücadele eden Bosingwa ve Aykut gibi oyuncular var. Biraz daha sabırlı olursak daha üst seviyele çıkabiliriz” dedi. Takım oyununa her şeyden çok önem verdiğinin de altını çizen Mustafa Akçay, “Eksiklerimizi üzerinde çalışarak gidereceğiz. Top kazanmak da bizim öncelikli eksikliğimiz. Rakiplerimizin direncini kırabildiğimizde top kazanma yüzdemizde artacaktır. Biz bunu de kendimize dert edindik” diye konuştu.