Trabzonspor adına hayati sınavda teknik direktör Ersun Yanal adeta akıl oyunları oynadı. Beklenenin aksine, herkesi şaşırtacak bir ilk 11 sahaya sürdü. İshak Doğan ve Musa Nizam yedek kulübesinde dururken, deneyimli çalıştırıcı sol bekte asıl mevkiisi stoper olan Mustafa Akbaş’a şans verdi. İşte Yanal’ın, sürpriz sistemi:

- Bosingwa: Kaptan Jose Bosingwa, öz pozisyonu olan sol bekte oynamadı. Yıldız futbolcu, Carl Medjani sahada olmasına rağmen stoperde rakip forvetleri durdurmaya çalıştı.
- Salih Dursun: Özer’in yedek kulübesinde olduğu karşılaşmada Salih Dursun’un ön liberoda forma giymesi bekleniyordu. Fakat bir şaşırtıcı karar da 25 yaşındaki futbolcuda yaşandı. Salih, Bosingwa’nın stoperde olduğu karşılaşmada sağ bekte mücadele etti.
- Carl Medjani: Trabzonspor’un en istikrarlı futbolcularından Carl Medjani de Yanal’ın rotasyonundan nasibini aldı. Stoper menşeili futbolcu, ön liberoda oynadı.
- Fatih Atik: Yeri geldi sağ bek oynadı, yeri geldi her iki kanatta da maksimum performanısını sergilemeye çalıştı. 30 yaşındaki futbolcu da, Gaziantepspor karşısında asıl mevkisinden uzaktı ve Medjani ile birlikte ön liberoda hünerlerini sergiledi.